Witte koolsalade

Witte koolsalade

De meeste mensen eten koolsalade alleen in de zomer tijdens een barbecue. Niet zo gek natuurlijk, want de frisse en licht kruidige smaak van rauwe witte kool past perfect bij gegrild vlees. Maar witte kool kun je voor nog veel meer lekkere gerechten gebruiken. Ik koop daarom altijd een verse hele kool. Spotgoedkoop en je haalt er ongelofelijk veel vanaf. De helft van de witte kool schaaf ik en vries ik in voor bami, nasi of andere lekkere roerbakgerechten en een gedeelte van de kool gebruik ik voor deze witte koolsalade. Heerlijk bij de lunch met een knapperige kaastosti, een broodje (zelfgemaakte) shoarma, of natuurlijk gewoon om zo te eten.

Ingrediënten

  • 1/4 witte kool, flinterdun geschaafd
  • 1/2 rode ui, flinterdun geschaafd
  • 2 el mayonaise
  • 2 el karnemelk
  • 2 el witte balsamico-, of wijnazijn
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl suiker
  • zout en peper uit de molen

DSC_4060_714x600

Bereiding
Meng de witte kool en rode ui in een kom goed door elkaar. Klop de overige ingrediënten (behalve de zout en peper) tot een gladde dressing en giet dit over de koolsalade.

DSC_4077_800x549

Breng op smaak met zout en peper. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal een uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Witte koolsalade

Eet smakelijk!

Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Picknickrecepten, Bijgerechten, Salades, Groente recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
13 reacties

Deel je liefde

  1. MeneerDeUil

    Rauwe witte kool is slecht te verteren. Voor een lekkere salade dien je de kool eerst te bestrooien met zout en dat goed in te kneden. Dan een half uur laten staan. Vervolgens spoel je in een vergiet het zout weg en houd je een heerlijke zachte en goed verteerbare koolsalade over.

    1. Bedankt voor de tip meneer de uil! 🙂

  2. Onscon

    Wat kan ik ipv karnemelk gebruiken? Ik heb een lactose-intollerantie.

    1. Gewoon achterwege laten en eventueel wat meer azijn toevoegen. Maar voordat je dat doet eerst even proeven! 🙂

  3. Jetje

    Het lijkt er erg lekker uit te zien en wil het vast gaan maken.
    Maar, kan je de karnemelk door iets anders vervangen?
    Misschien gewone melk met nog iets toegevoegd?
    Hier vind je niet zo makkelijk karnemelk.
    Alvast bedankt!

    1. Yoghurt kan ook goed prima.

  4. Cindy

    Deze blijft! Wat past deze salade lekker bij een broodje shoarma!

  5. Mirte

    Deze koolsalade kan ik echt iedereen aanbevelen, zo lekker!

    1. Bedankt Mirte!

  6. Rik

    Ziet er goed uit? Vraagje over de overige helft van de witte kool die je invriest, blancheer je deze eerst nog?

    1. Nee hoor Rik, de dun geschaafde witte kool kun je gewoon rauw invriezen.

  7. claudia

    heb vandaag zuurkool ingelegd, nog n restje witte kool over, genoeg voor dit recept. fijn weekend.

    1. Mmmm… Lekker, zelfgemaakte zuurkool! Nog een fijne zondag.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde