Wodka martini – shaken not stirred

Wodka martini


Wodka martini. Shaken, not stirred.

Ik begrijp waarom James Bond het precies zo en niet anders wil. Deze cocktail is heerlijk verfrissend, ongecompliceerd en een tikkeltje brutaal. En het is natuurlijk het perfecte drankje voor bij een James Bond-filmmarathon. Ik schenk vast in voor bij de allernieuwste bondfilm Spectre. Proost!

Ingredienten

  • Wodka
  • Vermout (bijv. Martini bianco, maar nog liever extra dry)
  • 1 limoen
  • Beker geschaafd ijs

Verder nodig
Cocktailshaker en cocktailmaatje 30/50 ml

Bereiding
De verhoudingen voor deze cocktail zijn geen vast gegeven. Ik gebruik zelf 30 ml wodka en 60 ml martini. Met bovenstaand cocktailmaatje hou je 1 deel wodka en 2 delen martini aan. Doe hier een kneepje limoensap bij. Citroensap kan eventueel ook. Vul daarna de cocktailshaker af met geschaafd ijs. Dit maak je eenvoudig door ijsblokjes in een theedoek te draaien en kapot te slaan. In cocktails wordt meestal geschaafd ijs gebruikt omdat deze de kou veel sneller geleiden dan ijsblokjes.

Shake it baby!

Schenk de cocktail in een voorgekoeld cocktailglas en geniet!

Tip

Serveer de wodka martini geheel in stijl met een olijvenprikker in het glas.

Thema recepten, Mannenvoer, Dranken

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. pring

    Zoooooooo ongezond

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin