Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Zalmtartaar
Visliefhebbers opgelet! Ik heb namelijk weer een heerlijk visrecept voor jullie. Deze zalmtartaar is gemaakt van zowel verse als gerookte zalm en heeft daardoor een hele fijne en subtiele vissmaak. Serveer met wat knapperig geroosterd brood als elegant borrelhapje, of serveer als feestelijk voorgerecht met wat rucola, kappertjes en in de oven gepofte cherrytomaat. Genieten!
Voorgerecht / hapje – voor 2 of 4 personen – 15 minuten + 1 uur koelen
Ingrediënten
- 150 g verse zalmfilet, zonder vel
- 100 ml droge witte wijn
- 1/4 sjalot, heel fijn gesnipperd
- 40 g gerookte zalm
- 1 el fijngesneden bieslook
- Mayonaise
- 1 citroen, alleen het sap
Bereiding
Snijd de verse zalm met een vlijmscherp mes in piepkleine blokjes. Snijd ook de gerookte zalm in kleine stukjes.
Breng de witte wijn met de sjalot tegen de kook aan en laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit en laat een minuut afkoelen.
Voeg dan de blokjes verse zalm toe, roer circa 10 seconden door en laat de zalm uitlekken in een vergiet (de zalm moet nog net niet helemaal gaar zijn).
Doe de uitgelekte zalm en sjalotjes in een kom, samen met de gerookte zalm en bieslook en breng het geheel smeuïg op smaak met wat mayonaise, citroensap, peper en zout.
Zet de zalmtartaar in de koelkast en laat helemaal afkoelen. Serveer met wat licht geroosterd brood als smakelijk borrelhapje, of serveer als feestelijk voorgerecht.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Oud-en-nieuwrecepten, Voorgerechten, Voor bij de borrel
om 23:03
Zou (verdunde) appelsap een vervanger van de witte wijn kunnen zijn?
om 18:42
Kan hier ook gewoon boullion gebruikt worden ipv wijn?
om 13:38
Dat kan, maar je krijgt wel een heel ander eindresultaat qua smaak.
om 15:20
Is er dan wellicht een andere drank (water zal sowieso gaan denk ik) die je erbij kan doen? Ik hou helemaal niet van wijn.
om 11:05
Hoi Mirjam, water kan, maar ik zou voor wijn gaan. Je proeft er niets van terug, maar hij geeft de zalm net wat meer smaak dan water.