Zalmterrine met avocado en geitenkaas

DSC_5087_800x536

Deze feestelijke zalmterrine is gevuld met romige avocado en geitenkaas. Je serveert hem als voorgerecht tijdens een feestelijk diner, of in een grotere portie zelfs als hoofdgerecht. De terrine’s moeten na het maken minimaal 4 uur in de koelkast opstijven; daarna zet je ze binnen 5 minuten op tafel!

Als hoofdgerecht zijn onderstaande ingrediënten voldoende voor vier personen. Geef er dan wat meer sla bij en gebruik grotere terrine’s. Serveer er eventueel wat geroosterd brood bij.

20 minuten + minimaal 4 uur tot max. 24 uur koeltijd

Ingrediënten

  • 3 grote rijpe (maar niet te rijp) avocado’s
  • 100 g zachte milde geitenkaas
  • 500 g dunne gerookte zalmplakken
  • 3 el versgeknipt bieslook
  • 3 el vers citroensap
  • 150 g veldsla of gemengde sla
  • Eventueel om te garneren:
  • Rode ui in smalle ringen gesneden, olijven, wat tomaatjes en chilisaus

DSC_5055_402x600

Verder nodig
8 kleine terrine’s (of kleine kopjes ongeveer ter grootte van een espressokopje), vershoudfolie

Bereiding
Vet de terrine’s in met wat olie en bekleed ze overlappend met vershoudfolie.

DSC_5058_800x536

Bekleed de bakjes met de gerookte zalm, iets overlappend.

Halveer de avocado’s, onpit en snijd het vruchtvlees, in de schil, in blokjes. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, in een kom.

DSC_5062_800x519

Roer de geitenkaas, bieslook en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.

DSC_5066_800x536

Roer voorzichtig zodat je een grove structuur houdt. Schep de avocado in de bakjes en vouw de zalm over de bovenkant om ze af te sluiten.

DSC_5070_800x536

Draai het folie aan de bovenkant dicht en zet de bakjes in de koelkast voor minimaal 4 uur, om op te stijven.

DSC_5073_800x536

Meng de sla, vlak voor het serveren met wat vinaigrette. Verwijder het folie van de zalm en stort de terrine’s op borden. Verdeel er wat sla omheen en eventueel wat rode ui en tomaat. Lepel over iedere terrine wat druppels vinaigrette en serveer direct.

DSC_5168_800x536

DSC_5119_800x536

Eet smakelijk!

Themarecepten, Kerstrecepten, Paasrecepten, Voorgerechten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde