Zelf sushi maken

Ben jij ook gek op sushi en zou je het graag eens zelf willen maken? Ga ervoor! Zelf sushi maken is veel voordeliger dan voorverpakte sushi uit de winkel en je kunt je eigen vulling kiezen. 

Het makkelijkste is om de rijst ’s ochtends of tot maximaal een dag van tevoren te maken. De sushirijst moet namelijk volledig zijn afgekoeld voordat je hem kunt verwerken. Wil je de sushi vullen met rauwe vis, bestel dan tijdig zalm of tonijn van sashimi kwaliteit bij je visboer. Dat is hele verse vis die je veilig rauw kunt eten. Voorverpakte zalm of tonijn uit de supermarkt is dat niet. Wil je toch zalm of tonijn uit de supermarkt gebruiken (doe ik zelf heel vaak), gaar hem dan eerst voor in de oven (zie uitleg bij ingrediënten).

In de bereiding hieronder leg ik uit hoe je maki sushi maakt: een sushirol omwikkeld met een vel nori. Zie ook onderstaande tips voor sushi varianten.

Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Visrecepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
7 reacties

Deel je liefde

  1. Hanneke

    Kan ik de rijst het best gewoon buiten de koelkast bewaren als ik hem klaargemaakt heb in de ochtend?

    1. Hoi Hanneke, bedankt voor je reactie. De sushirijst kun je het beste afgedekt in de koelkast bewaren (tot maximaal een dag) tot gebruik. Ik heb het er ook bijgezet in het artikel!

      1. Hanneke

        Super! Niet goed gelezen ?

  2. Debby

    Wat fijn dat je dit recept er op heb gezet. Dit ga ik komend weekend maken.

    1. Leuk om te horen dat je dit gaat maken Debby. Het is echt heerlijk!

  3. Ziet er goddelijk uit, ik moet dit ook nog gaan proberen dit jaar !

    1. Ik zou er echt niet te lang mee wachten Simone… 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde