Zoete aardappel uit de oven

Geroosterde zoete aardappel uit de oven met knoflook, rode ui en tijm. Een heerlijk bijgerecht om te serveren met gebakken kip of vis en een flinke lepel dikke, Griekse yoghurt. 

Zoete aardappel

Zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd. Ondanks zijn naam is het geen familie van de aardappel. De smaak is zoals zijn naam al doet vermoeden zoet en een beetje kruidig. Hij is verkrijgbaar als witte, roze en zelfs als paarse variant. De knol is rijk is aan vitame A en net zo veelzijdig als de aardappel. Zo kun je hem bakken, stomen, frituren, poffen en koken. Je kunt hem goed combineren met chorizo, beenham, kip, spareribs en vis. Groenten die er goed bij passen zijn aardappel, pompoen, wortel, sperzieboon, tomaat en knoflook, Nog meer recepten met zoete aardappel vind je hier.

Bijgerechten, Aardappelrecepten, Groente recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(5 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde