Züricher geschnetzeltes (kalfsreepjes in champignonroomsaus)

Afgelopen maandag deelde ik dit rösti-recept met je uit de Zwitserse keuken. Vandaag is het tijd voor nog een Zwitsers gerecht, namelijk Züricher geschnetzeltes. Heerlijke kalfsreepjes in een romige champignonsaus. Serveer samen met de rösti en geniet van een echte Zwitserse maaltijd!

Menu, Vleesrecepten, Snel, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 g kalfsschnitzel, in smalle reepjes gesneden
  • Vloeibare bakboter
  • 1 el bloem
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • Borrelglas droge, witte wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • 250 ml room (slagroom of kookroom kan allebei)
  • 400 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt

Om erbij te serveren

Verder nodig

  • Grote koekenpan met anti-aanbaklaag

Bereiding

Bereid de rösti volgens dit recept.

Verhit een koekenpan met een kneep bakboter en laat heet worden. Bestrooi het kalfsvlees met zout en peper. Bak het kalfsvlees op hoog vuur in de koekenpan tot het goudbruin is. Schep uit de pan en zet opzij.

Als er geen zwarte aanbaksels in de pan zitten mag je de ui toevoegen aan het bakvet (voeg indien nodig wat extra bakvet toe). Als er veel zwarte aanbaksels in de pan zitten, veeg je de pan schoon met keukenpapier en verhit de pan opnieuw met een scheut bakboter. Fruit de ui op laag vuur tot hij zacht en glazig is. Voeg de bloem toe en bak enkele minuten op laag vuur mee om de bloem te laten garen. Voeg indien nodig wat extra bakboter toe als de bloem droog bakt.

Blus af met de witte wijn, bouillon en room en breng al roerend aan de kook. Breng indien nodig op smaak met zout en peper en voeg de champignons toe. Laat de saus zachtjes pruttelen tot hij licht gebonden is en de champignons zacht zijn. (Als de saus te dik is kun je wat extra bouillon, room of water toevoegen.) Roer het kalfsvlees en de peterselie door de saus en warm nog even door. Serveer met de rösti.

Züricher geschnetzeltes (kalfsreepjes in champignonroomsaus)

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Agnes Nelemans

    Hallo,

    Als ik het recept voor 2 personen maak deel ik dan de ingrediënten lijst door 2?
    Alvast bedankt,
    Agnes

    1. Dat kan idd Agnes! 🙂

    2. Sandra

      Hallo,
      Kan ik dit recept ook zonder de witte wijn maken?
      Grs Sandra

      1. Ja hoor Sandra, dat kan.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin