Zuurkoolovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Deze zuurkoolovenschotel met gehakt en aardappelpuree zet je op tafel als je indruk wilt maken op gasten. Door de zuurkool lekker lang te stoven in ananasvocht wordt hij heerlijk zacht en mild van smaak. Van mijn moeder heb ik geleerd om op het laatste moment een fijngeraspte aardappel door de zuurkool te roeren, daar wordt de zuurkool heerlijk smeuïg van!

Je kunt de zuurkool apart serveren met aardappelpuree (dat doet mijn moeder meestal), hem door de aardappels stampen voor de bekende zuurkoolstamppot, of verwerk hem in deze heerlijke ovenschotel met gehakt en aardappelpuree. Wat je ook kiest, smullen ga je vast en zeker! 

Ovenschotels, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Slowcooker, Hoofdgerechten, Ovenrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Larissa

    Hai Annemiek,
    Ik ga dit morgen, 19/2/18, maken voor mijn zusje die komt eten. De bereiding is erg overzichtelijk en duidelijk, dank! Leuk ook dat je naast de ovenschotel andere opties biedt om deze vorm van zuurkool te eten!
    Toch heb ik een vraag: bij het bereiden van de zuurkool houd je de helft van de ananasblokjes achter, de andere helft gebruik je voor de decoratie bij opdienen. Wanneer gaat de eerste helft bij de zuurkool? Al tijdens het ‘slowcooken’ of pas over de zuurkool voor de gehaktlaag erover gaat?
    Groetjes,
    Larissa

    1. Hoi Larissa, de eerste helft van de ananasblokjes kun je tijdens de bereiding al toevoegen. Leuk dat je hem gemaakt hebt, hopelijk heeft hij goed gesmaakt! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde