Video: aardbeien-stracciatellakwarktaart

Over twee weken is het Moederdag en dus een mooie gelegenheid om liefhebbende moeders eens extra te verwennen. Speciaal voor de gelegenheid maakte ik deze aardbeien-stracciatellakwarktaart: een luchtige aardbeienkwarkvulling met kleine stukjes chocolade op een knapperige koekjesbodem. Welke moeder wordt daar nu niet gelukkig van!

Inspiratie, Kookvideo's, Themarecepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

20 reacties

Deel je reactie

  1. Lucrece

    Hoeveel gram wegen de gelatineblaadjes aub ?

  2. Marinda

    Heerlijke taart! Moest me inhouden de vulling niet vast op te lepelen voor deze in de vorm ging.

    1. Haha, herkenbaar Marinda!

  3. Sandra

    Ik ben al helemaal fan van de aardbeien kwarktaart, dus ga deze binnenkort ook maken. Deze lijkt mij ook super, we zijn hier allemaal gek op chocolade! Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk niet zo van de taart ben om zelf te eten (wel om te maken 😉 ), maar ik ben helemaal weg van jou kwarktaart. Super makkelijk om te maken en super lekkerrrrrr

    Groetjes Sandra

    1. Ah, wat lief Sandra! Ik heb heel benieuwd wat je van deze variant met chocolade vindt. 🙂

  4. Erna

    Afgelopen weekend heb ik deze taart gemaakt. Hij was echt super lekker. Je proeft heel goed de verse aardbeien. Voor herhaling vatbaar!

    1. Leuk om te horen Erna!

  5. Rianne

    Hmm ik heb hem vanavond gemaakt helaas heb ik alles weg moeten gooien.
    De gelatine is gaan klonteren.
    Heb alles gedaan wat moest, heel even af laten koelen en toen is alles gaan klonteren.
    Jammer!

    1. Hoi Rianne, o dat is balen zeg. 🙁 Als je alles gedaan hebt zoals ik heb omschreven en zoals ik in de video laat zien weet ik niet wat er mis is gegaan. Het enige dat ik kan bedenken is dat het gelatinemengsel misschien teveel was afgekoeld, of dat je niet geroerd hebt toen je de gelatine aan het kwarkmengsel toevoegde.

      1. Rianne

        Ja balen hoor!
        Ik heb de sinaasappelsap verwarmd, van het vuur gehaald, gelatineblaadjes uitgeknepen en er echt heel goed doorheen geroerd. Dit zelfs misschien te lang dat hij te ver is terug gekoeld? Daarna de aardbeienpuree etc. door elkaar geroerd en toen wilde ik de gelatine erdoorheen doen was het al helemaal stroperig. Kreeg het al bijna niet meer uit de pan.
        Zijn drie eetlepels vloeistof misschien te weinig voor de gelatine dat de verhouding niet meer klopt? Of toch te ver afgekoeld? Ik ben heel benieuwd want wil hem toch nog wel een keer opnieuw maken!

        1. Ik denk dat de hoeveelheid sinaasappelsap (of Cointreau) inderdaad te weinig is. (Ik doe het altijd op gevoel, dus vind het lastig exacte hoeveelheden aan te geven.) Ik heb de hoeveelheid nu verdubbeld in bovenstaand recept Rianne. Bedankt voor je reactie! Ben heel benieuwd naar het resultaat Rianne … 🙂

  6. Rianne

    bekleed je de springvorm eerst de bodem en daarna de zijkant met bakpapier?

    1. Hoi Rianne, ik had zowel de bodem als de zijkanten bekleed met bakpapier, maar kwam er later achter dat je dit beter niet kunt doen. Lekker achterwege laten dus, alleen de springvorm goed invetten is voldoende.

  7. Janita

    Dat ziet er lekker uit!! Als ik sinaasappelsap gebruik i.p.v. Cointreau, kan ik dan dezelfde bereidingswijze aanhouden? Ook verwarmen dus? Alvast bedankt voor het antwoord.

    1. Hoi Janita, inderdaad bij sinaasappelsap dezelfde bereiding aanhouden. Succes!

      1. Janita

        Dank je wel!!

  8. Rianne

    Ooooh?? bedankt, hij ziet er zo mooi uit.
    Normaal hou ik niet zo van kwarktaart maar deze ga ik toch zeker proberen!
    Die aardbeitjes met chocola zien er ook zo mooi uit:-)

    1. De gehakte stukjes chocolade en de afwerking maken deze taart inderdaad helemaal af Rianne. Echt het proberen waard!

      1. E

        Kan je voor deze taart ook diepvries aardbeien gebruiken?

        1. Dat is geen aanrader, die worden na het ontdooien zacht en papperig.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde