Frambozen kruimeltaart

Frambozen kruimeltaart

Dit is een ontzettend makkelijk en snel recept voor een heerlijke frambozen kruimeltaart. De vulling met romige créme fraîche heeft wel wat weg van een cheesecakevulling maar smaakt toch net even wat anders.

Ingrediënten

  • 1 portie zelfgemaakt kruimeldeeg
  • 250 g diepvriesframbozen, of natuurlijk vers als ze er zijn!
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 100 g créme fraîche
  • 50 g bloem

DSC_3988_800x536

Verder nodig
Ronde of vierkante bakvorm*, bakpapier, garde

*Ik gebruikte een ronde boterkoekvorm.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een kom de suiker, eieren, creme fraiche en de bloem tot een glad mengsel en roer hier de frambozen doorheen (ik verving de helft van de frambozen voor zelfgemaakte Amarena kersen).

DSC_3993_800x518DSC_3997_800x536

Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Druk de helft van het kruimeldeeg, in de bakvorm tot bodem.

DSC_3989_800x536

Giet voorzichtig de frambozenvulling erover en bestrooi tot slot met de overige kruimels.

DSC_4006_800x536Frambozen kruimeltaart

Bak de taart ongeveer 40 minuten in de oven of totdat de binnenkant van de taart gestold is. De kruimels blijven vrij licht van kleur. Laat de taart afkoelen in de bakvorm. Verwijder voor het serveren de vorm en serveer de taart op een mooie taartschaal.

DSC_4036_800x448DSC_4043_800x536Eet smakelijk!

Tip

Je kunt voor dit recept in principe iedere fruitvulling gebruiken die je zelf lekker vindt. Vervang de frambozen bijvoorbeeld door bramen, kersen of stukjes appel.

Themarecepten, Moederdag recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
7 reacties

Deel je reactie

  1. Kun je deze taart ook invriezen? Heb hem al een aantal keer genaakt en valt iedere keer erg in de smaak!

  2. Mia

    Gisteren deze taart gemaakt. Echt heerlijk en supersimpel!

  3. Marie

    Hi, ik heb deze van het weekend geprobeerd te maken, maar de vulling wilde bij mij echt niet stollen. Ik heb hem uiteindelijk zelfs een half uur langer in de oven laten staan, maar dan wordt het kruimeldeeg natuurlijk hartstikke droog en niet lekker. Enig idee wat er mis zou zijn kunnen gegaan? Ik heb voor de vulling een doosje diepvriesbosvruchten gebruikt, bij gebrek aan vers, en wel aanzienlijk minder suiker in de vulling, van mij hoeft het niet zo mierzoet. Kan het daaraan gelegen hebben?

    1. Hoi Marie,

      Wat jammer om te horen! Inderdaad, als je aanzienlijk minder suiker toevoegt, kloppen de verhoudingen niet meer en kan de baktijd afwijken. Als de vulling verder wel lukte en lekker was, kun je de volgende keer de kruimels gewoon later toevoegen.

  4. Lya van Gelder-Verbrugh

    wat een mooi recept, vooral de amarena
    kersen spreken mij erg aan. Toen ik ooit in
    een grijs verleden bij een importeur van
    bakkerijgrondstoffen werkten. mochten wij
    de monsters van de amarenakersen altijd
    meenemen. Mijn moeder stond me aan de
    deur al op te wachten.

    Groetjes Lya

    1. Haha, dat kan ik me goed voorstellen Lya! Amarena kersen zijn heerlijk! Gelukkig maar dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken. Zie de link voor het recept.

      1. Anne-Marie

        Wat een lekker recept is dit!
        Ik heb er een plaatkoek van gemaakt en in stukken gesneden. We vonden hem heerlijk! Niet te zoet, lekker fris en een beetje smeuig.
        (Met kristalsuiker lukt het ook… zag later pas dat op de foto basterdsuiker stond )

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde