Gebakken aardappels – het geheim!

Gebakken aardappels - het geheim!

Ik ben dol op gebakken aardappels! Vooral de gebakken aardappels van mijn schoonmoeder vind ik heerlijk. Haar geheim? Paprikapoeder! Probeer het maar eens, ze zijn verrukkelijk!

Je kunt de aardappels het beste al een dag van tevoren koken en laten afkoelen. De volgende dag hoef je dan alleen nog maar de aardappels in plakjes te snijden en te bakken. Als je de aardappels meteen na het koken in plakjes snijdt, vallen ze uit elkaar. Wil je gebakken aardappels met een lekker krokant korstje, bak ze dan het liefst in een enkele laag, zodat alle aardappels de pan raken.

Ingrediënten

  • Vastkokende aardappels
  • Paprikapoeder
  • Zout en peper
  • Vloeibare bakboter of olie

Bereiding
Schil de aardappels en kook ze in water met wat zout totdat ze gaar zijn. Giet ze af en zet ze even terug op het vuur om het overige vocht te laten verdampen. Laat ze in de pan, zonder deksel, helemaal afkoelen. Snijd de aardappels in plakjes.

DSC_5511_800x536

Verhit wat boter in een grote koekenpan en bak de aardappels, het liefst in een enkele laag, in de koekenpan en bestrooi ze met paprikapoeder.

DSC_5519_800x536

Bak ze op middelhoog vuur rondom knapperig en goudbruin.

Gebakken aardappels - het geheim!

Eet smakelijk!

Bijgerechten, Aardappelrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(31 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Ria Kuik

    De àllerlekkerste manier (en lekker makkelijk) is bij ons thuis;
    Koop een zak ‘stamppot-aardappelen’, die zijn al geschild en voorgekookt, en snij ze in wat kleinere blokjes. De grootste ‘brokken’ uit de zak ongeveer in 4-en.
    Doe dan in een wokpan of hele grote koekenpan een flinke kluit baadboter voor vlees (bijvoorbeeld Croma) en een flinke scheut zonnebloemolie.
    Zodra de boter begint te bruinen doe je de aardappelblokjes in de pan, strooi er dan wat zout over en flink wat Cajun-kruiden. Zet de warmtebron op de allerhoogste stand en hou hem zo. Na een minuut of tien zijn je aardappeltjes heerlijk krokant en heel lekker pittig van smaak.

  2. Free

    Met kipkruiden zijn ze ook heel lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde