Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gevulde eieren met gerookte zalm
Gevulde eieren zijn het ideale hapje om te maken voor een verjaardag of feestje. Je kunt ze makkelijk eten – en bovendien heel fijn, zonder te knoeien – en iedereen is er dol op. Deze gevulde eieren met gerookte zalm zijn een smakelijk feestje voor iedere visliefhebber!
Hapje – 6 personen – 30 minuten
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 tl dijonmosterd
- 1 el crème fraîche
- 25 g gerookte zalm
- 1/4 sjalot, heel fijngesnipperd
- Cayennepeper
- 1/4 citroen
- Zout en peper
- Paar sprietjes bieslook
Bereiding
Prik een gaatje in de eieren en leg ze in een ruime kookpan onder water.
Breng het water aan de kook en haal de pan van het vuur zodra het water kookt. Doe de deksel op de pan en laat de eieren circa 12 minuten in het hete water garen.
Pel de eieren en lepel voorzichtig het eigeel eruit.
Prak de dooiers fijn en meng ze in een kom met de mosterd, crème fraîche, gerookte zalm en sjalot.
Breng verder op smaak met wat cayennepeper, citroensap en zout en peper. Vul de eieren met het zalmmengsel en garneer met wat sprietjes bieslook.
Enjoy!
Themarecepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Oud-en-nieuwrecepten, Paasrecepten, Voor bij de borrel
om 18:01
dat ei zalm mengsel zalig gewoon!!!
om 18:07
Net gemaakt en alleen maar enthousiaste reacties!
Bedankt voor de heerlijke recepten!
om 09:51
Leuk om te horen Grietje!
om 11:28
Lekker Man