Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Snelle Nutella chocolademousse
Ben jij ook zo dol op romige, fluweelzachte chocolademousse, maar gebruik je liever geen rauwe eieren? Dan is dit het recept voor jou! Je maakt deze Nutella chocolademousse binnen 10 minuten en het is de lekkerste, meest luchtige en verrukkelijke mousse die je ooit geproefd hebt!
10 minuten + 3 uur opstijven in de koelkast
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 1 el suiker
- 2 flinke el Nutella
- 2 blaadjes gelatine
- Eventueel witte chocoladekrullen of zilveren parels om te garneren
Verder nodig
Elektrische handmixer, 4 mooie glazen
Bereiding
Week de gelatine in ruim koud water. Ik had mijn dochter van tevoren de strenge instructies gegeven om nergens met haar kleine vingertjes aan te komen…
Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig (lobbig = licht gebonden maar absoluut nog niet stijf).
Knijp de gelatine uit en verwarm in een klein pannetje op laag vuur – samen met het aanhangend vocht – tot het opgelost is.
Roer eerst een eetlepel slagroom door de gelatine en voeg het daarna, al kloppend toe aan de slagroom.
Het is belangrijk dat je snel werkt, omdat de gelatine stolt als het in aanraking komt met de koude slagroom. Als je te lang wacht met mengen, krijg je klontjes in de slagroom.
Voeg de Nutella toe en klop de slagroom verder tot alles goed gemend is en de slagroom de dikte heeft van vla.
Schenk de mousse in mooie glazen en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Grijpgrage handjes…
Garneer met bijvoorbeeld wat witte chocoladekrullen of met een toef slagroom (makkelijk uit een spuitbus) en bestrooi met wat cacaopoeder.
Al het lange wachten wordt beloond…
Eet smakelijk!
Tip!
Eten er geen kinderen mee? Los de gelatine dan op in een pannetje met 2 el likeur of sterke espresso. Een heerlijk dessert met een kop koffie!
Themarecepten, Kerstrecepten, Moederdag recepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert
om 19:40
Dat klink heerlijk! Morgen uitproberen.