Bereiding
Dag, of ruim van tevoren
Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de bami toe en kook beetgaar volgens de beschrijving op het pak. Giet de bami af en laat uitlekken. Doe in een kom met een klein beetje van het kookvocht en hussel om met een scheut zonnebloemolie (ik voeg ook altijd een klein scheutje sesamolie toe, dat geeft een lekkere smaak). Dek af en zet zolang opzij.
Doe de kipfilet, sojasaus, gembersiroop en de helft van de knoflook in een kom en roer goed om. Dek af en zet in de koelkast.
Roerei maken is natuurlijk zo gebeurd, maar het scheelt toch weer tijd als je dit van tevoren doet. Klop de eieren los met wat zout en peper. Verhit een koekenpan met wat zonnebloemolie en voeg de eieren toe. Verwarm al roerend totdat het ei gestold is. Schep het roerei op een bord, dek af en zet opzij.
Afmaken
Verwarm een grote wok- of hapjespan met een scheutje zonnebloemolie. Bak de kip op middelhoog vuur tot hij bijna gaar is en schep uit de pan. Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.
Verwarm de wok opnieuw met een scheutje olie en voeg de ui toe. Fruit tot hij zacht is. Voeg de wortel en bleekselderij toe en en bak 5 minuten op hoog vuur, tot de wortel wat zachter is. Voeg de prei, doperwten, sambal, kippenbouillontablet en overige knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de taugé, peterselie, mie, roerei en kip toe en bak enkele minuten op laag tot middelhoog vuur, tot alles door en door warm is.
om 19:28
Lekker hoor, maar wanneer voeg je de andere helft van de knoflook toe?
om 09:44
Jasses, die was ik ook vergeten zie ik. Nu staat het erbij! 🙂
om 11:59
zoals altijd weer heerlijk!
om 13:33
Leuk om te horen Nicole! 🙂
om 17:38
Super lekker recept.
om 12:43
Uiteraard eerst groetjes uit Tiel.
Vandaag weer gegeten, soms moeten we vanwege werk tussen de middag eten. Dit is makkelijk te doen vooral als ik de bami de dag tevoren even kook. Ik zet dan ook de kip in de marinade, dan is het de volgende dag smullen hoor. Bedankt voor alle receptjes…
om 16:00
Hoi Rien, het is idd slim om alvast het een en ander voor te bereiden. De bami die je overhoudt kun je de volgende dag weer opbakken in de wok of koekenpan. Dat is ook erg lekker! Leuk om te horen dat het smaakt. 🙂 Groetjes terug van de andere kant! 🙂
om 17:39
Wordt de kipfilet wel gaar als je deze pas op het laatst toe voegt??
om 11:36
Ik was een stap vergeten! Dankjewel voor je oplettendheid, ik heb het nu aangepast in de bereiding.