Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Bladerdeeghapje met zalm en roomkaas
Een eenvoudig hapje om te maken met verbluffend resultaat: deze bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas vinden gretig aftrek op elk feestje of verjaardag. Ze zijn geliefd bij iedereen!
Onderstaande ingredienten zijn voldoende voor circa 14 hapjes
Ingrediënten
- 4 vellen bladerdeeg
- 5 plakjes gerookte zalm
- 3 el kruidenroomkaas (bijv. Boursin)
- 3 el sesamzaadjes
- 1 ei, losgeklopt
Verder nodig
Vel bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de bladerdeegplakjes iets overlappend tegen elkaar aan, zodat er een groot vierkant ontstaat. Druk de randen vast. Verwarm de roomkaas enkele seconden in de magnetron zodat je hem makkelijker kunt uitsmeren. Bestrijk het bladerdeeg met de roomkaas. Beleg een kant van het bladerdeeg met de gerookte zalm. Rol het bladerdeeg zo strak mogelijk op tot een rol. Bestrijk de rol rondom met het losgeklopt ei. Strooi de sesamzaadjes over het bakpapier en rol de bladerdeegrol erdoor. Snijd de rol in circa 14 plakjes. (Leg de rol eventueel eerst 10 minuten in de vriezer, zodat je hem makkelijker kunt snijden.) Verwijder de overige sesamzaadjes van het bakpapier en verdeel de zalmrolletjes over het bakblik.
Bak circa 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
Enjoy!
om 09:49
Zou het ook kunnen met rauwe ham ipv zalm??
om 10:02
Ja hoor Betty, dat kan! 🙂
om 21:20
Net gemaakt en gebakken in de airfryer, heerlijk! Mag ik het met een link naar het recept in een airfryergroep delen?
om 11:19
Hoi Anna, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft. Het recept delen met een link vind ik goed hoor. Stuur je me even een linkje door als het online staat, vind ik leuk!
om 17:10
Gisteren kregen we de buren op visite. In de middag zag ik dit recept staan, het zag er lekker simpel uit. Zalm en boursin moet toch lekker zijn! ‘sMiddags gemaakt en de rol in de fole in de koelkast bewaard, ’s avonds even afmaken. Het werd een TOPPER, zo zeg, dat was een succes, niet heerlijk maar overheerlijk.
Ik heb weer wat bij m’n favorieten staan,
bedankt!
om 13:06
Haha, wat een leuke reactie! Leuk om te horen dat het zo goed gesmaakt heeft! 🙂
om 00:24
Eet je deze hapjes koud of warm?
om 13:27
Kan allebei, maar lauwwarm vind ik ze het allerlekkerst. 🙂
om 13:38
Dat ziet er fraai en lekker uit!