Currypannetje met kip en pompoen

Een heerlijk mild currypannetje met kip, pompoen en sinaasappel. De currypasta maak je zelf. Dat is heel makkelijk en bovendien kun je dan zelf de smaak en pittigheid bepalen. Voor dit recept gebruik ik één rood pepertje waarvan ik de zaadlijst verwijder. Zo wordt de curry minder pittig. Houd je helemaal niet van pittig, gebruik dan een halve peper. Houd je juist wel van pit, laat dan de zaadjes zitten. Ook voeg ik een handje amandelen toe aan de currypasta voor een lekkere smaak en het maakt de curry wat dikker. Het vleugje sinaasappelsap geeft de curry een aangenaam, klein zoetje. Lekker om te serveren met witte rijst en — wat ik en mijn dochter graag doen — een lepel dikke yoghurt. Zie ook onderstaande variatietips!

Hoofdgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(12 stemmen)
6 reacties

Deel je reactie

  1. Isabelle

    Hallo Annemiek,
    Heb net je site ontdekt en ben daar ontzettend blij mee! Ik vroeg me af of ik ook diepvries pompoen zou kunnen gebruiken.

    Met vriendelijke groeten,
    Isabelle

    1. Hoi Isabelle, wat leuk om te horen. 🙂 Je kunt idd ook diepvries pompoen gebruiken.

  2. Anne

    Hallo Annemiek,
    Kun je deze curry ook een dag van tevoren maken en een kant en klare gele curry gebruiken?
    Groetjes Anne

    1. Ja hoor Anne, dat kan!

  3. Pat Ashton

    Goedenavond Annemiek,

    Ik geniet altijd heerlijk van je recepten, dank je wel.
    Mag ik vragen welke pompoen je voor dit recept gebruikt? Flespompoen?

    Vriendelijke groet,
    Pat

    1. Hoi Pat, leuk om te horen dat je geniet van onze recepten! Ik gebruikte een kleine hokkaido pompoen maar flespompoen is ook heerlijk. Het kan allebei.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde