Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
De allerlekkerste verjaardag hapjes
Mijn man was gisteren jarig en dus werden er hapjes gemaakt. Kleine gehaktballetjes, mini kip sateetjes, wraps, gevulde eieren en nog wat andere kleine versnaperingen. Ik probeer altijd wel weer iets nieuws te maken maar een aantal hapjes, zoals de gevulde eieren, komen steevast terug. Die vind ik er altijd zo feestelijk en smakelijk uitzien.
Wanneer ik bij onderstaande recepten geen hoeveelheden noteer, is het de bedoeling dat je dit naar eigen smaak invult. De mogelijkheden zijn oneindig dus probeer en varieer maar vooral, maak er een gezellige dag van. Hieperdepiep HOERA!
Gevulde eieren
De basis voor dit recept heb ik van een collega en ik moet zeggen, ze smaken echt heel goed!
Ingrediënten
5 hardgekookte eieren
1 plakje ham, heel fijngesneden
1/3 sjalotje, heel fijngesneden
1 augurkje, heel fijngesneden
1-2 el mayonaise
50 gram monchou
Paar druppels maggie
Zout en peper
Bereiding
Halveer de eieren en wip de dooiers eruit. Prak de dooiers heel fijn of druk ze door een zeef. Meng met de rest van de ingrediënten en proef of het lekker is. Stop de vulling in een spuitzak. Vul de eieren en garneer met wat paprikapoeder, bieslook of een klein toefje mayonaise.
Runderrookvlees met hardgekookt ei
Bereiding
Snijd het hardgekookte ei in vieren en rol het zo strak mogelijk in een plakje runderrookvlees. Ook lekker is het om runderrookvlees te vullen met monchou.
Beenhamrolletjes met monchou
Bereiding
Rol een reepje monchou zo strak mogelijk in een plakje beenham. Halveer het rolletje eventueel.
Mini gehaktballetjes
Ingrediënten gehaktballetjes
250 gram rundergehakt
kruidenmix voor gehakt (saté of uitjes)
1 sjalotje, heel fijngesnipperd
1 ei, losgeklopt
Bereiding
Meng het gehakt met de kruidenmix (meestal is een zakje voldoende voor 500 gr gehakt dus heb je maar een half zakje nodig), wat van het gesnipperde sjalotje en een beetje van het losgeklopte ei. Draai er kleine balletjes van en bak ze rondom goudbruin. Laat de gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier.
Mini kipsateetjes
Ingrediënten mini kipsateetjes
3 kipfilets
fles ketjap marinade van Conimex
Verder heb je kleine saté prikkers en een aluminium bbq schaaltje nodig.
Bereiding
Leg de saté prikkers in water (zo kunnen ze straks niet verbranden). Snijd de kipfilet over de lengte in smalle repen en meng in een kom met de ketjap marinade. Hoe langer je dit laat marineren, hoe malser de kip wordt. Zet de oven aan op de grillstand. Rijg de kip aan de saté prikkers en leg ze op een aluminium bbq schaaltje. Zet onder de hete grill tot de kip gaar (maar niet droog!) is.
Wraps met gerookte zalm en kruidenroomkaas
Ingrediënten
pak tortillawraps
gerookte zalm
1 pakje monchou voor koude en warme gerechten
verse dille, fijngehakt
1 citroen, sap en geraspte schil
1 sjalotje, heel fijngesnipperd
zout en peper
Bereiding
Klop de monchou los met wat citroensap. Roer er dan de dille, citroenrasp en het sjalotje doorheen en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk een tortilla met de kruidenroomkaas en beleg met plakjes gerookte zalm. Leg de tortilla op een stuk vershoudfolie en rol de tortilla strak op. Verpak de tortilla als een toffee en draai de uiteinden strak aan. Laat in de koelkast minimaal een uur opstijven. Voor het serveren uit het folie halen en met een scherp mes in plakken snijden.
Een hele fijne verjaardag!
om 13:54
Ik maak meestal ook wraps met heksenkaas en beenham, of ik doe mayonaise en zonder oogde tomaatjes in de blunder, smeer dat op de wraps, sjalotje super fijn en kipfilet.
om 13:56
Bah ik haat auto correctie.zongedroogde tomaatjes met mayonaise in de blender
om 11:08
Klinkt goed Jeanet!
om 17:07
Hoi!!
Ik zag jou recept voor de monchou rolletjes. Ik heb nog wel een variant voor je. Plakjes goudsalami, gevuld met monchou met een fijn gesnipperd uitje. Is een erg lekkere variant.
Groetjes Sandra
om 21:26
Mmmm… Klinkt goed Sandra, bedankt. Ga ze zeker uitproberen!