Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Frambozen kruimeltaart
Dit is een ontzettend makkelijk en snel recept voor een heerlijke frambozen kruimeltaart. De vulling met romige créme fraîche heeft wel wat weg van een cheesecakevulling maar smaakt toch net even wat anders.
Ingrediënten
- 1 portie zelfgemaakt kruimeldeeg
- 250 g diepvriesframbozen, of natuurlijk vers als ze er zijn!
- 200 g suiker
- 2 eieren
- 100 g créme fraîche
- 50 g bloem
Verder nodig
Ronde of vierkante bakvorm*, bakpapier, garde
*Ik gebruikte een ronde boterkoekvorm.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een kom de suiker, eieren, creme fraiche en de bloem tot een glad mengsel en roer hier de frambozen doorheen (ik verving de helft van de frambozen voor zelfgemaakte Amarena kersen).
Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Druk de helft van het kruimeldeeg, in de bakvorm tot bodem.
Giet voorzichtig de frambozenvulling erover en bestrooi tot slot met de overige kruimels.
Bak de taart ongeveer 40 minuten in de oven of totdat de binnenkant van de taart gestold is. De kruimels blijven vrij licht van kleur. Laat de taart afkoelen in de bakvorm. Verwijder voor het serveren de vorm en serveer de taart op een mooie taartschaal.
Tip
Je kunt voor dit recept in principe iedere fruitvulling gebruiken die je zelf lekker vindt. Vervang de frambozen bijvoorbeeld door bramen, kersen of stukjes appel.
Themarecepten, Moederdag recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 11:24
Kun je deze taart ook invriezen? Heb hem al een aantal keer genaakt en valt iedere keer erg in de smaak!
om 23:08
Gisteren deze taart gemaakt. Echt heerlijk en supersimpel!
om 10:14
Hi, ik heb deze van het weekend geprobeerd te maken, maar de vulling wilde bij mij echt niet stollen. Ik heb hem uiteindelijk zelfs een half uur langer in de oven laten staan, maar dan wordt het kruimeldeeg natuurlijk hartstikke droog en niet lekker. Enig idee wat er mis zou zijn kunnen gegaan? Ik heb voor de vulling een doosje diepvriesbosvruchten gebruikt, bij gebrek aan vers, en wel aanzienlijk minder suiker in de vulling, van mij hoeft het niet zo mierzoet. Kan het daaraan gelegen hebben?
om 10:54
Hoi Marie,
Wat jammer om te horen! Inderdaad, als je aanzienlijk minder suiker toevoegt, kloppen de verhoudingen niet meer en kan de baktijd afwijken. Als de vulling verder wel lukte en lekker was, kun je de volgende keer de kruimels gewoon later toevoegen.
om 18:56
wat een mooi recept, vooral de amarena
kersen spreken mij erg aan. Toen ik ooit in
een grijs verleden bij een importeur van
bakkerijgrondstoffen werkten. mochten wij
de monsters van de amarenakersen altijd
meenemen. Mijn moeder stond me aan de
deur al op te wachten.
Groetjes Lya
om 13:23
Haha, dat kan ik me goed voorstellen Lya! Amarena kersen zijn heerlijk! Gelukkig maar dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken. Zie de link voor het recept.
om 08:30
Wat een lekker recept is dit!
Ik heb er een plaatkoek van gemaakt en in stukken gesneden. We vonden hem heerlijk! Niet te zoet, lekker fris en een beetje smeuig.
(Met kristalsuiker lukt het ook… zag later pas dat op de foto basterdsuiker stond )