Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gegrilde ananasspiezen van de bbq
Deze gegrilde ananasspiezen zijn de perfecte afsluiter voor een zomerse barbeque. Serveer ze direct met een bolletje vanilleijs en je hebt een hemels dessert!
Om te voorkomen dat de spiesjes tussen het bbq-rooster door vallen leggen wij ze op een aluminium bbq-schaaltje. Erg makkelijk en je krijgt nog steeds de mooie donkere grillstrepen.
Ingrediënten
1 rijpe ananas
Verder nodig
Houten satéprikkers, aluminium bbq-schaaltje
Bereiding
Schil de ananas en verwijder de harde kern. Je kunt hier een speciale boor voor gebruiken die de ananas ook direct in plakken snijd maar met een scherp mes gaat dit ook prima. Snijd ze in gelijke vierkante stukken en rijg ze aan de satéprikkers.
Leg de spiesjes op een aluminium bbq-schaaltje en grill ze om en om op de bbq zodat ze mooie grillstrepen krijgen.
Eet smakelijk!
Deel je reactie