Gegrilde ananasspiezen van de bbq

Gegrilde ananasspiezen van de bbqDeze gegrilde ananasspiezen zijn de perfecte afsluiter voor een zomerse barbeque. Serveer ze direct met een bolletje vanilleijs en je hebt een hemels dessert!

Om te voorkomen dat de spiesjes tussen het bbq-rooster door vallen leggen wij ze op een aluminium bbq-schaaltje. Erg makkelijk en je krijgt nog steeds de mooie donkere grillstrepen.

Ingrediënten
1 rijpe ananas

Verder nodig
Houten satéprikkers, aluminium bbq-schaaltje

Bereiding
Schil de ananas en verwijder de harde kern. DSC_5728_800x536Je kunt hier een speciale boor voor gebruiken die de ananas ook direct in plakken snijd maar met een scherp mes gaat dit ook prima. Snijd ze in gelijke vierkante stukken en rijg ze aan de satéprikkers.DSC_5729_800x536
Leg de spiesjes op een aluminium bbq-schaaltje en grill ze om en om op de bbq zodat ze mooie grillstrepen krijgen.DSC_5792_800x536

Gegrilde ananasspiezen van de bbq
Eet smakelijk!

Themarecepten, Barbecuerecepten, Zoete recepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde