Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gevulde aardappels uit de oven
Wil je eens wat anders op tafel zetten dan een gekookte aardappel? Probeer dan deze gevulde aardappels uit de oven. Een makkelijk te maken en feestelijk bijgerecht. Je kunt dit gerecht ook prima al van tevoren maken en op het laatste moment de aardappels alleen even in de oven te gratineren.
Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappels
- Crème fraîche
- Zachte geitenkaas
- Paar stengels lente-ui, in ringen gesneden
- Handvol pittig geraspte geitenkaas
- Zout en peper
Bereiding
Kook de aardappels met schil in licht gezouten water totdat ze gaar zijn. Giet de aardappels af en zet ze even kort terug op het vuur om overtollig vocht te laten verdampen. Laat ze iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappels over de lengte doormidden.
Hol de aardappels met een theelepel voorzichtig uit, maar hou ongeveer een halve centimeter aan de randen vrij.
Meng de uitgeschepte aardappel in een kom met wat crème fraîche, zachte geitenkaas, lente-ui (hou wat lente-ui achter voor garnering) en de helft van de geraspte kaas. Hoeveelheden naar eigen smaak.
Breng op smaak met peper en zout. Leg de aardappels op een bakblik bekleed met bakpapier. Schep de aardappelpuree weer terug in de uitgeholde aardappels en bestrooi met de overige geraspte kaas.
Bak de aardappels ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is. Bestrooi de aardappels vlak voor serveren met de achtergehouden lente-ui.
Eet smakelijk!
Tip! Hou je niet zo van geitenkaas? Laat deze dan gerust achterwege, of vervang de geitenkaas door een andere kaas naar keuze.
Themarecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Aardappelrecepten
om 17:06
Wat voor andere kaas zou je adviseren ipv geitenkaas?
om 19:33
Maakt niet zoveel uit, welke kaas je zelf maar lekker vindt. Als hij maar goed smelt.
om 17:30
Ziet er lekker uit , kan je de schil van de aardappel gewoon eten ?
om 11:10
Ja hoor, gebruik wel het liefst nieuwe aardappels met een dun schilletje.
om 10:49
Eergisteren gemaakt, het uithollen viel nog niet helemaal mee. Had ze denk ik net iets te kort gekookt.
Maar het eindresultaat was zalig!!!
om 09:52
Leuk om te horen Elisa! 🙂
om 13:30
Ooooh, wat lekker weer allemaal!