Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gevulde champignons uit de oven
Krengen om te fotograferen maar o wat zijn ze lekker: gevulde champignons! Ze zijn het perfecte voorgerecht voor een stressvrije kerst: je kunt de champignons van tevoren al vullen en hoeft ze op moment suprême alleen nog maar in de oven te schuiven.
Ik maak een vulling van broodkruim, crème fraîche en lekkere smaakmakers zoals peterselie en tijm. Simpel, goedkoop en lekker!
Hapje/voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 250 g champignons
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 sneetjes wit casinobrood
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes platte peterselie
- 1 citroen, alleen de rasp
- 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
- 2 el crème fraîche
- 30 g belegen kaas
- Rucola om erbij te serveren
Verder nodig
Keukenmachine
Bereiding
Trek de steeltjes uit de champignons en hak de steeltjes fijn. Bak de steeltjes samen met de sjalot in een koekenpan met wat olie, totdat het vocht uit de champignons verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de korstjes van het casinobrood af en maal het brood samen met de knoflook en peterselie fijn in de keukenmachine. Meng het broodkruim met het champignonmengsel, de citroenrasp, tijmblaadjes en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de buitenkant van de champignons met een kwastje en wat olijfolie. Vul de champignons met het broodmengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bak 25 minuten in de oven op 180 graden.
Bestrooi de champignons met de kaas en zet ze nog even onder de ovengril totdat ze goudbruin zijn.
Verdeel wat rucola over 4 bordjes en verdeel de champignons erover.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Kerstrecepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Voor bij de borrel
Deel je reactie