Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gevulde kalkoenrolletjes met pistache en abrikozen
Deze feestelijke kalkoenrolletjes zijn omwikkeld met katenspek en gevuld met een mengsel van roomkaas, pistachenoten en gedroogde abrikozen. Ik zag Rudolph van Veen dit gerecht maken op 24kitchen en besloot er een eigen draai aan te geven. Ik braad het vlees in de pan in plaats van in de oven en blus het braadvet af met wat wijn voor een heerlijke jus.
Ingrediënten
- 75 g gedroogde abrikozen
- 2 el ongezouten pistachenoten
- 100 g roomkaas
- 1 el honing
- 4 kalkoenschnitzels à 125 g
- 300 g katenspek
- Scheut droge witte wijn
- Vloeibare boter om in te bakken
Verder nodig
Hapjespan met deksel, bakpapier, deegroller
Bereiding
Hak de abrikozen en de pistachenoten fijn. Meng ze in een kom met de roomkaas en honing.
Leg een schnitzel tussen twee vellen bakpapier en sla deze voorzichtig plat met de deegroller.
Doe dit ook met de andere schnitzels. Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met zout en peper en verdeel het roomkaasmengsel erover.
Rol de filets zo strak mogelijk op. Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs op elkaar en rol om de opgerolde kalkoenfilets.
Verhit de hapjespan met wat boter en bak de kalkoen op middelhoog vuur rondom goudbruin.
Zet dan het vuur wat lager, doe de deksel op de pan en braad het vlees in ongeveer 20 minuten totdat het gaar is.
Draai het vlees regelmatig om. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten. Blus het braadvet af met een flinke scheut witte wijn. Laat op hoog vuur nog even inkoken. Snijd de gevulde kalkoenfilet in plakken en druppel er wat jus overheen.
Eet smakelijk!
om 23:14
Hoi Mieke,
Kun je ook nog even de naam van het recept van de aardappelen noemen? 🙂
om 09:13
Hoi Elwin, hier vind je het recept:
https://www.keukenliefde.nl/aardappelwaaiers-met-kerrieolie/
om 19:32
Gisteren de schnitzelrolletjes met parmaham en Madeira saus gemaakt (heerlijk) en vandaag de kalkoenrolletjes ook erg lekker, heerlijk met die zoete vulling.
Alleen mijn vlees was wat zwaarder als 125 gr. met als gevolg dat we niet aan de aardappelen en groenten toekwamen (te machtig).
Ik zou dan ook een salade aanraden bij de kalkoenrolletjes.
om 20:51
Hoi Marie-Jolie,
Leuk om horen dat beide recepten in de smaak zijn gevallen. 🙂 Die salade is zeker ook een goed idee! Bedankt voor je reactie.
om 18:22
Mooi recept.
Ga hem zeker uitproberen
om 08:33
Leuk Lya! Laat me weten wat je ervan vindt.
om 19:15
Hi Annemiek,
Kun je mij een wijnadvies geven bij de kalkoenrolletjes. Het is bijna kerst 😉
gr,
Miriam