Gevulde kalkoenrolletjes met pistache en abrikozen

Gevulde kalkoenrolletjes met pistache en abrikozen

Deze feestelijke kalkoenrolletjes zijn omwikkeld met katenspek en gevuld met een mengsel van roomkaas, pistachenoten en gedroogde abrikozen. Ik zag Rudolph van Veen dit gerecht maken op 24kitchen en besloot er een eigen draai aan te geven. Ik braad het vlees in de pan in plaats van in de oven en blus het braadvet af met wat wijn voor een heerlijke jus.

Ingrediënten

  • 75 g gedroogde abrikozen
  • 2 el ongezouten pistachenoten
  • 100 g roomkaas
  • 1 el honing
  • 4 kalkoenschnitzels à 125 g
  • 300 g katenspek
  • Scheut droge witte wijn
  • Vloeibare boter om in te bakken

DSC_7439_676x600

Verder nodig
Hapjespan met deksel, bakpapier, deegroller

Bereiding
Hak de abrikozen en de pistachenoten fijn. Meng ze in een kom met de roomkaas en honing.

DSC_7446_800x536

Leg een schnitzel tussen twee vellen bakpapier en sla deze voorzichtig plat met de deegroller.

DSC_7441_800x536

Doe dit ook met de andere schnitzels. Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met zout en peper en verdeel het roomkaasmengsel erover.

DSC_7450_800x483

Rol de filets zo strak mogelijk op. Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs op elkaar en rol om de opgerolde kalkoenfilets.

DSC_7452_800x536

Verhit de hapjespan met wat boter en bak de kalkoen op middelhoog vuur rondom goudbruin.

DSC_7468_800x536

Zet dan het vuur wat lager, doe de deksel op de pan en braad het vlees in ongeveer 20 minuten totdat het gaar is.

DSC_7472_800x536

DSC_7487_800x536

Draai het vlees regelmatig om. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten. Blus het braadvet af met een flinke scheut witte wijn. Laat op hoog vuur nog even inkoken. Snijd de gevulde kalkoenfilet in plakken en druppel er wat jus overheen.

DSC_7496_800x536

Eet smakelijk!

Themarecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
7 reacties

Deel je reactie

  1. Elwin

    Hoi Mieke,

    Kun je ook nog even de naam van het recept van de aardappelen noemen? 🙂

    1. Hoi Elwin, hier vind je het recept:
      https://www.keukenliefde.nl/aardappelwaaiers-met-kerrieolie/

  2. Marie-Jolie

    Gisteren de schnitzelrolletjes met parmaham en Madeira saus gemaakt (heerlijk) en vandaag de kalkoenrolletjes ook erg lekker, heerlijk met die zoete vulling.
    Alleen mijn vlees was wat zwaarder als 125 gr. met als gevolg dat we niet aan de aardappelen en groenten toekwamen (te machtig).
    Ik zou dan ook een salade aanraden bij de kalkoenrolletjes.

    1. Hoi Marie-Jolie,

      Leuk om horen dat beide recepten in de smaak zijn gevallen. 🙂 Die salade is zeker ook een goed idee! Bedankt voor je reactie.

  3. Lya van Gelder-Verbrugh

    Mooi recept.

    Ga hem zeker uitproberen

    1. Leuk Lya! Laat me weten wat je ervan vindt.

      1. Miriam

        Hi Annemiek,

        Kun je mij een wijnadvies geven bij de kalkoenrolletjes. Het is bijna kerst 😉

        gr,
        Miriam

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde