Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Goddelijke macaronisalade
Van deze goddelijke macaronisalade kun je nooit genoeg maken!
Ik maak altijd een grote pan vol, zodat we er meerdere dagen van kunnen genieten. Hoe langer hij staat, hoe lekkerder hij wordt! Je kunt hem eten als lunchgerecht, meenemen naar een zomerse picknick, of als bijgerecht serveren tijdens een barbecue.
Ingrediënten
- 1 zak macaroni
- Bosje lente-ui, alleen het groene gedeelte, in ringen gesneden
- Stuk kaas, in kleine blokjes gesneden
- Paar plakken beenham, in repen gesneden, of beenhamblokjes
- Grote ui, gepeld en gesnipperd
- Handje cherrytomaten, in kwarten gesneden
- Handje pijnboompitten
- Handje witte rozijnen, geweekt in water of witte wijn
- Mayonaise
- Klein bekertje crème fraîche
- Maggi
- Augurkenvocht, of witte azijn
- Zout en peper uit de molen
Bereiding
Zet een grote pan op het vuur en breng aan de kook. Voeg als het water kookt de macaroni toe en roer het goed door zodat het niet aan de bodem gaat plakken. Giet de macaroni af als hij beetgaar is en doe weer terug in de pan. (Ik laat altijd een klein beetje kookvocht in de pan zitten, zodat de macaroni niet aan elkaar gaat plakken en giet er een scheutje olijfolie bij.)
Verhit ondertussen een koekenpan met wat olie en fruit de ui zachtjes aan in wat olijfolie. Bak de laatste minuut de tomaten mee. (Als je niet van warme tomaten houdt, kun je ze ook op het laatst pas aan de macaroni toevoegen, zonder ze te verwarmen.)
Laat de tomaten iets zachter worden en zet het vuur uit. Voeg alle overige ingrediënten toe aan de macaroni en meng door elkaar.
Breng de macaronisalade smeuïg met mayonaise en crème fraîche en breng op smaak met augurkenvocht, maggi, zout en peper.
Eet de macaronisalade lauwwarm, bewaar hem daarna afgedekt in de koelkast. Als je de salade de volgende dag koud eet, breng hem dan, indien nodig, opnieuw op smaak met de ingrediënten voor de saus.
Eet smakelijk!
Tip
Ik maak de macaronisalade altijd met ingrediënten die op dat moment in onze koelkast liggen. Hij smaakt dus steeds weer anders. Zo kun je bijvoorbeeld ook hardgekookte eieren, fijngehakte augurken, uitgebakken spekjes, blokjes smac (zo’n blikje van Unox), of zachte geitenkaas toevoegen. Experimenteer er rustig op los en geef er je eigen verrukkelijke draai aan!
Themarecepten, Campingrecepten, Picknickrecepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Salades
om 18:29
Ik vond het een heerlijk recept! Ik heb er 3 Ingrediënten aan toegevoegd: Stukjes appel,gekookte eieren en augurk. Ik had de rozijnen weg gelaten. Ik ga deze salade vaker maken. Ideaal voor mee te nemen naar mijn werk of voor op warme dagen.
om 15:49
Hallo wat een super recept zeg echt heerlijk ik heb salamie rund gebruikt wij eten geen varkensvlees toppie zie uit naar meer lekkere recepten Gr ammi
om 18:18
Kan iemand mij vertellen hoeveel van alle sausjes jullie gebruiken? Staan geen aantallen bij oid
Bedankt voor jullie reactie alvast
om 10:52
Hoi Mandy, de mayonaise en crème fraîche voeg je op gevoel toe. Gewoon een paar eetlepels tot je een lekker smeuïg geheel hebt. Beter eerst iets te weinig dan teveel, je kunt altijd nog meer toevoegen als dat nodig is.
om 11:27
Heerlijk! Gemaakt op de camping in kroatie.
om 16:10
Van de week gemaakt. Echt een schaal vol, dus vanavond voor de derde keer er van eten ??.
In plaats van blokjes kaas heb ik wat verschillende (vers) geraspte kazen gebruikt: peccorino, parmezaan, gruyère. Had ik nog restjes van in huis. Door de kaas door de nog warme macaroni te mengen, krijg je een heerlijke samensmelting. Wij likken ons vingers er nog steeds bij af!
Oh, ik heb volkoren macaroni gebruikt (ivm buikproblemen). Normaal vind ik volkoren macaroni stugger dan witte, in deze salade is dat verschil er niet ?
Dank voor weer een heerlijk en geslaagd recept dat goed te volgen is. Met een ‘lukt altijd’ garantie, kun je wel zeggen!
om 09:21
Bedankt voor je leuke reactie Larissa. Goed om te horen dat je er een eigen draai aan geeft en dat het heeft gesmaakt. 🙂
om 17:00
Mijn dochter lust geen mayonaise. Ik heb hem gemaakt met een yoghurt/tuinkruiden dressing. Heerlijk, lekker fris.
om 12:35
Wat een verrukkelijk recept, woon in zuid spanje en dit kun je enkele keren per week maken, ik neem altijd even een bakje mee als ik aan de zee zit. Heerlijk dank je.
om 10:59
Leuk om te horen! 🙂
om 12:49
Ik werk in de gezondheidszorg en aangezien ik veel late diensten heb heb ik al tig keren deze heerlijke salade gemaakt. Ik laat wel dingetjes weg zoals rozijnen en tomaten want daar kan ik niet tegen. Maar desondanks is hij HEERLIJK!!!!!!!! Echt aan te bevelen. Dank voor die heerlijke recept.
om 11:49
Superleuk om te horen Fennie! Bedankt voor je leuke reactie! 🙂
om 07:53
Wij eten Glutenvrij, vanwege Coeliakie zoon, waardoor Maggi als smaakmaker niet mogelijk is. Heb je hier een alternatief voor, want alleen weglaten lijkt mij geen optie.
Alvast bedankt
om 10:50
Hoi Evelien, ja hoor gewoon weglaten en op smaak brengen met zout en peper kan ook. In de zomer kun je natuurlijk ook versgehakt maggiekruid toevoegen… Dit geeft een uniek aroma en smaak.
om 16:40
Echt goddelijk deze koude pastasalade. Ga het zeker vaker maken!
om 12:12
Leuk om te horen Trudy! 🙂
om 15:30
Zometeen lekker op de fiets naar het strand met deze zalige pastasalade, stokbrood en rosé :-))
om 19:16
O heerlijk Hanneke, geniet ervan! Fijne avond! 🙂
om 12:59
Vandaag voor het eerst gemaakt om mee te nemen in mijn late dienst. En aangezien het zo warm is leek me dit wel heerlijk. Ik heb het natuurlijk al geproefd en het is heerlijk. De naam “Goddelijk”is hier echt van toepassing. Dank je wel voor het recept.
om 19:14
Leuk om te horen dat hij je zo goed gesmaakt heeft Fennie! 🙂
om 10:26
De foto zag er niet echt aantrekkelijk uit, maar door de titel: ‘Goddelijke macaronisalade’ toch gisterenochtend eens gemaakt. En hij smaakte inderdaad goddelijk 😉
om 12:30
O wat leuk Mirte! De foto moet ik binnenkort idd echt eens opnieuw maken.
om 22:53
Deze ga ik zeker binnenkort maken…..dankjewel ?
om 17:43
Hoi Annemiek,
Ik heb dit recept 1 1/2 jaar geleden voor t laatst gemaakt voor bij een BBQ (shame on me dat ik t niet vaker maak;-) ) Iedereen vond hem te gek en er is me nu gevraagd hem weer te maken. Ik meen me echter te herinneren dat er toen mosterd in het sausje zat, heb je het recept misschien aangepast of vergis ik me?
grt Helga
om 11:18
Haha, betrapt! Ik heb het recept wat vereenvoudigd. 🙂 Mosterd kun je inderdaad toevoegen.
om 00:37
Ik vroeg me af hoe groot je handen zijn, ivm “handvol tomaten”, totdat ik de foto’s zag. Lol
om 14:48
In deze salade komt het niet zo nauw met hoeveelheden Marion. 🙂 Gebruik — net als ik —gewoon wat je nog hebt liggen, of doe het op gevoel. Je zult zien: het smaakt altijd! 🙂
om 12:37
hallo,
deze ziet er heerlijk uit en het is een leuke tip om eens iets anders te maken dan boterhammen voor onder de middag.
om 12:16
Hallo
Ik zie zoveel lekkere recepten staan die ik graag een keer wil maken.
Maar kan ik die recepten ook op slaan in een favorieten map zo dat ik ze makkelijk terug kan vinden als ik ze maken wil ?? graag hoor ik of dat kan.
Groten Willemina
om 20:36
Hoi Willemina, op dit moment is het inderdaad nog niet mogelijk om recepten op keukenliefde te bewaren. Wel staat het als toekomstig punt op onze to do list, dus heb nog even geduld… 😉
om 17:58
Hoi keukenliefde,
Uhhh, kan nog steeds geen recepten opslaan ofwel? Maak altijd screenshot van de recepten, maar een favoreitenmAp zou idd fijn zijn. Is de to do lijst nog lang of heb ik iets gemist.
Gr, linda
Ps bedankt voor alle lekkere recepten
om 20:46
Kopiëren naar een tekstbestand en dan opslaan. 🙂
om 16:31
ik had nog asperges over, heerlijk in stukjes erdoor geroerd
om 09:16
Dat zal zeker lekker smaken!