Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Kipschnitzel in krokant Parmezaanjasje
Ik ben dol op kip! Het meest veelzijdige stukje vlees komt dan ook bijna wekelijks bij ons op tafel. Ik houd wel van variatie, dus dit keer staat er een kipschnitzel op het menu in een heerlijk krokant Parmezaanjasje. Om je vingers bij af te likken zo lekker!
Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 4 schnitzels.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 2 eieren
- 2 handen cornflakes
- Een flinke handvol geraspte Parmezaan
- 4 el bloem
- Zout en peper
- Boter of olie om in te bakken
Bereiding
Doe de cornflakes in een boterhamzakje (een enkel zakje gaat snel kapot dus gebruik 2 zakjes in elkaar) en sla de cornflakes met je vuist in kleine stukjes.
Strooi de cornflakes samen met de geraspte Parmezaanse kaas op een bord en meng dit door elkaar. Zet nog twee andere borden klaar met bloem en losgeklopt ei. Breng het losgeklopte ei op smaak met zout en peper. Snijd de kipfilets over de lengte doormidden. Leg ze tussen 2 lagen vershoudfolie en sla ze voorzichtig plat met een speciale vleeshamer of de onderkant van een koekenpan.
Pas op dat je geen gaten in de filets sla. Wentel de kipfilet nu eerst door de bloem, dan het ei en tot slot de paneer.
Verhit een koekenpan met vloeibare bak en braad (niet te zuinig want de cornflakes zuigen snel al het vet op) en bak de schnitzels aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin.
Ik serveerde de schnitzels met gebakken aardappeltjes en groenten.
Eet smakelijk!
Deel je reactie