Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Knapperig gefrituurde geitenkaasjes
Dit is een heerlijk voorgerechtje, knapperig gefrituurde geitenkaasjes op een rondje getoast witbrood met abrikozendressing. Je kunt ze bovendien heel makkelijk van te voren maken en invriezen zodat je ze op het laatste moment alleen maar even hoeft te frituren.
Reken als voorgerecht 2 geitenkaasjes per persoon.
Ingrediënten voor 6 personen
12 zachte kleine geitenkaasjes
1 ei
panko (Japans broodkruim) eventueel te vervangen door gewoon paneermeel
12 sneetjes witbrood
1 el abrikozenjam
1 el balsamicoazijn
zakje rucolasla
olijfolie
zout en peper
plantaardige olie om in te frituren
Verder nodig
metalen uitsteekring, frituurpan, broodrooster
Bereiding
Klop het ei los in een bord en zet een ander bord klaar met panko. Haal de geitenkaasjes eerst door het ei en daarna door de panko.Herhaal dit net zolang totdat het geitenkaasje mooi bedekt is met het panko. Verhit de olie om te frituren tot 170 graden. Rooster het brood en steek er vervolgens rondjes uit met de uitsteekring.
Deel je reactie