Lekker hapje – Kipballetjes met pruimensaus

Lekker hapje - Kipballetjes met pruimensaus

Heb je binnenkort een feestje of verjaardag en wil je eens iets anders op tafel zetten dan de geijkte blokjes kaas, gevulde eieren of bitterballen? Maak dan deze heerlijke kipballetjes met pruimendipsaus! Heel makkelijk om te maken en echt ontzettend lekker!

Hapje voor 6-8 personen

Ingrediënten

Voor de kipballetjes

  • 500 g kipgehakt*
  • 4-5 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 tl Chinees 5-kruidenpoeder
  • 1,5 el honing
  • 1 citroen, rasp van hele en sap van halve citroen
  • 350 g broodkruim of panko (Japans broodkruim)
  • arachideolie- of zonnebloemolie

*Ik gebruikte dit keer kant-en-klaar kip/kalkoengehakt maar je kunt ook zelf kipfilets in de keukenmachine tot gehakt fijnmalen.

DSC_0021_644x600

Voor de pruimendipsaus
250 g pruimenjam
100 ml azijn (ik gebruikte appelciderazijn)
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl pimentpoeder
1/4 tl kerriepoeder

DSC_0029_544x600

Verder nodig
Kleine cocktailprikkers, koeken- of hapjespan, klein steelpannetje, keukenpapier

Bereiding
Meng het kipgehakt met de overige ingrediënten en draai er met je handen kleine balletjes van.

DSC_0024_800x536

DSC_0036_800x536

Verhit een koekenpan met een ruime laag olie en bak de kipballetjes rondom goudbruin en gaar.

DSC_0040_800x536

Schep ze uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus in een klein steelpannetje en verwarm langzaam op laag vuur.

DSC_0037_800x536

Schenk de saus in een klein schaaltje en serveer met de kipballetjes.

DSC_0073_585x600

Lekker hapje - Kipballetjes met pruimensaus

Eet smakelijk!

Themarecepten, Mannenvoer, Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. Marleen

    Gemaakt! …… Heerlijk . Poelier verkoopt alleen gekruid kippengehakt kan ik dat ook gebruiken? Nu heb ik kipfilet gemalen.
    Waar komen die leuke prikkertjes vandaan?

    1. Hoi Marleen,

      In dit geval zou ik zeker ongekruid gehakt kiezen, omdat je het zelf nog gaat kruiden. Je kunt ook je poelier vragen om de kipfilets voor je fijn te malen. De meesten zullen dat geen enkel probleem vinden. Volgens mij komen die prikkers bij de EMTE supermarkt vandaan. Bedankt voor je reactie, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde