Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Luchtige biscuitrol met citroenroom
Deze luchtige biscuitrol met frisse citroenroom is niet al te moeilijk om te maken en smaakt in de middag heerlijk bij een kopje thee. Hij ziet er bovendien erg feestelijk uit!
Ingrediënten
4 eieren
snufje zout
175 gram + 3 el witte basterdsuiker
125 gram bloem
1 tl bakpoeder
5 blaadjes gelatine
250 ml volle yoghurt (magere yoghurt kan ook!)
rasp en sap van 1 citroen
250 ml slagroom
225 gram abrikozenjam
Verder nodig
bakpapier of siliconen bakmat, elektrische handmixer, spatel
Bereiding
Beleg een bakblik met bakpapier. Splits de eieren. Klop de eiwitten met 1 el koud water en een snufje zout en voeg als het eiwit dikker begint te worden geleidelijk 75 gram suiker toe. Klop net zolang totdat de eiwitten stijve pieken vormen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eidooiers een voor een door het eiwit.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en spatel ze erdoorheen.
Strijk het beslag op het bakblik over een vel bakpapier of een siliconen bakmat.
Bak het deeg ongeveer 10 minuten in de oven. Bestrooi een theedoek met 3 eetlepels suiker en stort de biscuitbodem erop.
Trek voorzichtig het bakpapier eraf. Rol de bodem samen met de theedoek op en laat hem afkoelen.
Week de gelatine in koud water. Roer de yoghurt, 100 gram suiker, het citroenrasp en het sap door elkaar.
Knijp de gelatine uit en los hem met het aanhangende vocht op in een pannetje op laag vuur. Roer er eerst 3 eetlepels van het yoghurtmengsel door en dan de rest. Zet het mengsel 15 minuten in de koelkast tot het begint te geleren. Klop de slagroom stijf en spatel het door het yoghurtmengsel.
Roer de jam glad. Rol de biscuitbodem weer uit en strijk de jam eroverheen, laat daarbij aan de rand 2 cm vrij.
Strijk de yoghurtcrème eroverheen.
Rol de biscuitbodem voorzichtig zo strak mogelijk weer op (doe dit eventueel met behulp van een stukje vershoudfolie) en zet hem 2 uur in de koelkast om op te stijven. Bestrooi de rol voor het serveren met poedersuiker en snijd hem in plakken.
Bron: Light Special 10 Koken & Genieten
Eet smakelijk!
Deel je reactie