Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Macaronisalade met tonijn en gegrilde groenten
Deze macaronisalade met tonijn maak ik graag met een restje gegrilde groenten van de vorige dag. Je kunt de salade lauwwarm eten als hoofdgerecht, als bijgerecht serveren tijdens een barbecue, in een bakje meenemen naar je werk als lunch, of geniet ervan tijdens (na)zomerse picknick in het park. De mogelijkheden zijn legio.
Hoofdgerecht – 4 personen – 10 minuten
Ingrediënten
- Restje gegrilde groenten
- Flinke hand geraspte kaas
- 300 g macaroni
- Paar groene olijven, in plakjes gesneden
- 1 el kappertjes
- 2 el pijnboompitten
- 3 el fijngehakte kruiden, bijv. peterselie en basilicum
- 1 blikje tonijn op olie
- Mayonaise
- Ketchup
- Zout en peper uit de molen
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin.
Kook de macaroni beetgaar en giet af.
Doe de macaroni terug in de pan en roer alle overige ingrediënten erdoor.
Breng de macaronisalade op smaak met wat mayonaise, ketchup, zout en peper. Serveer lauwwarm of laat helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast. De volgende dag smaakt de macaronisalade koud minstens zo lekker.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Picknickrecepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten, Visrecepten, Salades
Deel je reactie