Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Romige pasta met spekjes en courgette
Een heerlijke kazige pasta die makkelijk en snel klaar is. Ik heb deze pasta gemaakt met alle restjes eten in de koelkast die op moesten. De courgette kun je bijvoorbeeld prima vervangen door een andere groente zoals bijvoorbeeld spruitjes!
Ingrediënten voor 3 personen
250 gram pipe rigate (pasta)
1 courgette
spekjes
1 grote ui
2 tenen knoflook
3 tomaten
250 ml crème fraïche
handje geraspte parmezaanse kaas
restjes kaas die op moeten (ik gebruikte wat monchou, 1 el mascarpone en wat blokjes raclette kaas)
Bereiding
Bak de spekjes in een koekenpan op laag vuur langzaam uit.
Pel ondertussen de ui en snijd hem in halve ringen. Pel de knoflook hak hem fijn. Snijd de tomaten in stukken. Rasp de parmezaan en snijd de kaas in blokjes. Als de spekjes licht uitgebakken zijn voeg je de ui en knoflook toe en bak op laag vuur verder tot de ui en knoflook zacht zijn.
Kook ondertussen de pasta zolang als op de verpakking staat aangegeven.
Voeg de courgette en tomaten toe aan het spek uienmengsel en bak verder tot de courgette zacht is.
Voeg dan de crème fraïche en de overige kaas toe en blijf roeren totdat alle kaas is gesmolten.
Als de pasta beetgaar is giet je hem af. Vang wat van het kookvocht op. Voeg de pasta toe aan de saus en roer alles voorzichtig door.
Zet het vuur uit en serveer direct.
Eet smakelijk!
om 15:07
Bedoel je niet voeg de creme fraiche toe?