Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Rode vruchtencoulis (dessertsaus)
Deze prachtige, intens rode vruchtencoulis oftwel rode dessertsaus is heel makkelijk om te maken. Hij smaakt heerlijk over het ijs, door de yoghurt of kwark, en is natuurlijk onmisbaar bij de Italiaanse panna cotta of deze verrukkelijke kwarktaart! (recept volgt)
Ingrediënten
- 250 g rood fruit, vers of diepvries
- 1 citroen, alleen het sap
- 75 g suiker
Verder nodig
- Fijne zeef
Bereiding
Doe het fruit, citroensap en de suiker in een pannetje en kook op middelhoog vuur, totdat het fruit moes is.
Haal het sap door een fijne zeef (vergeet de puree aan de onderkant van de zeef niet aan het gezeefde vocht toe te voegen!) en laat afkoelen.
Bewaar goed afgedekt in de koelkast. Je kunt het zeker 4 dagen bewaren.
Deel je reactie