Huzarensalade

Huzarensalade

Deze rijkelijk opgemaakte huzarensalade ziet er niet alleen prachtig uit, hij is ook heel gemakkelijk om te maken. Maak hem bij voorkeur een dag van tevoren zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Serveer de huzarensalade als onderdeel van een zelfgemaakt buffet, of serveer hem als avondeten met versgebakken knapperig stokbrood en kruidenboter en laat iedereen zichzelf bedienen!

Onderstaande hoeveelheden zijn slechts een indicatie aangezien ik meestal doseer op gevoel. Voeg dus net zoveel of weinig toe als je zelf denkt dat lekker is.

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 4 el azijn
  • Blikje macedoine groenten
  • 2 el kleine zilveruitjes, grof gehakt
  • 5 augurken, fijngesneden
  • 1/2 bosje peterselie, gewassen en fijngehakt
  • 1/2 appel, in kleine blokjes gesneden
  • 3 hardgekookte eieren, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 3 el mayonaise
  • 3 el crème fraîche
  • Paar druppels maggi
  • Zout en peper

Bereiding
Was de aardappels en kook ze met schil in water met zout tot ze gaar zijn. Giet ze af en pel ze. Snijd ze in kleine blokjes en hussel ze in een kom om met de azijn. Meng de aardappels met alle overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Laat de salade afkoelen en zet daarna enkele uren in de koelkast, zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

Huzarenschotel opmaken

Pak een grote serveerschaal en verdeel hier met de ijsschep bolletjes huzarensalade over. Leg daaromheen wat sla. Bedek de huzarenbolletjes indien gewenst met wat mayonaise. Strooi een klein beetje paprikapoeder over de huzarenbolletjes en garneer de schotel verder met gevulde eieren, hamrolletjes met monchou, cherrytomaten, komkommer en radijsjes.

HuzarensaladeEet smakelijk!

Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Hongaarse recepten, Oud-en-nieuwrecepten, Salades

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
15 reacties

Deel je reactie

  1. Esther

    Erg lekkere salade ?

  2. Corina

    Hoi Annemiek,
    Al een paar van jou recepten gemaakt en we vonden ze allemaal lekker. Dit lijkt me een lekkere salade. Maar maak je de groenten eerst warm en laat het dan afkoelen of gaat de groente er zo uit blik bij?
    Groetjes, Corina

    1. Hoi Corina, leuk om te horen! 🙂 De groente uit blik voeg je koud toe.

  3. Anne

    Welke rassen aardappelen zijn geschikt? Ik heb weleens aardappelen gebruikt die warm heerlijk zijn, maar afgekoeld totaal niet lekker.

    1. Ik gebruik voor huzarensalade altijd vastkokende aardappels, maar het ras durf ik niet te zeggen. Het kan helpen om de aardappels in de schil te koken – in gezouten water – en na het koken te pellen. Dan heeft de aardappel veel meer smaak dan koken zonder schil.

  4. Bianca

    Wat is dit weer n heerlijk recept!!!

    Wat je in plaats van azijn kunt nemen is het zuur van de augurken. Is ook heel lekker !!

    Ik ben blij dat ik KeukenLiefde ontdekt heb , en mijn familie helemaal!

    Dank voor deze heerlijke recepten met gewone ingrediënten.

    Ik wil rvnog heeeeeel veeeeel gaan maken?

    1. Joehoe! Wat een leuke, lieve reactie Bianca. Hier word ik helemaal blij van. Superleuk om te horen! 🙂

  5. Jolanda

    Wat zijn Macedonië groente?? Hebben wij deze ook in de USA??

    1. Dat is een mix van ingeblikte groenten zoals doperwten, wortel, sperziebonen, bonen en knolraap. Of het in Amerika verkrijgbaar is weet ik niet.

  6. Mizzhis

    Ziet er heerlijk uit.
    Ik persoonlijk zou er wat blokjes ham door doen, of evt rundsvlees waar je eerst bouillon van getrokken hebt 😉

  7. Bea Mensink

    Nou dat ziet er allemaal heerlijk uit,je mag mij wel plaatsen!

  8. Cb

    Heerlijk!!

  9. yvonne

    Voor hoeveel personen is deze salade?

    1. Dat is natuurlijk afhankelijk van het moment (hapje of hoofdgerecht) en wat je er verder nog bij serveert (stokbrood, garnering), maar zes personen moet zeker lukken.

      1. Gerard

        Hoi Annemiek,
        Welk soort appel kun je hier het best voor gebruiken?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde