Kip-kerriesalade

Kip-kerriesalade

Vergeet de bakjes kant-en-klare toast salade: de allerlekkerste, goedgevulde borrelsalade maak je namelijk zelf! Deze kip-kerriesalade is één van mijn favorieten. Smeer hem op een knapperig vers broodje als smakelijk lunchgerecht, of serveer hem met toast of stokbrood bij de borrel.

Omdat ik de kip-kerriesalade niet te zwaar wil maken, vervang ik een deel van de mayonaise door Turkse yoghurt. Die is lekker fris en romig tegelijk. Voor een extra frisse noot voeg ik wat appel toe.

Mmmm, smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 kipfilet (een kippenbout, kippenpoot, of kippendij kan ook)
  • 1/2 klein sjalotje, fijngesnipperd
  • Paar sprietjes verse bieslook, fijngehakt
  • 2 tl mayonaise
  • 2 tl Turkse yoghurt
  • 1/4 appel, in kleine blokjes gesneden
  • Snufje kerriepoeder
  • Paar druppels gembersiroop
  • zout en peper uit de molen

Kip-kerriesalade-9458

Bereiding
Kook de kipfilet gaar in licht gezouten water en laat hem daarna afkoelen.

Om de kipfilet extra smaak te geven voeg ik een laurierblaadje en een snuf kerriepoeder toe aan het kookwater, maar je kunt ook een bouillontablet toevoegen.

Het kookvocht kun je eventueel bewaren om kippensoep van te maken.

Snijd de kipfilet in smalle repen. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom en breng op smaak met peper en zout.

Kip-kerriesalade

Enjoy!

Tip

In plaats van appel kun je ook (ingeblikte) conserven gebruiken zoals abrikoos, perzik of ananas en in plaats van gembersiroop een druppeltje fruitsiroop toevoegen.

Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Lunchrecepten, Salades, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(11 stemmen)
8 reacties

Deel je reactie

  1. Diny

    Ik gebruik voor twee kipfilet twee eetlepels Griekse yoghurt en twee eetlepels Zaanse mayonaise. Ook voeg ik meer kerrie toe ongeveer twee volle theelepels.

  2. Ineke

    Hoi Annemiek, Ik heb deze heerlijke kipsalade zojuist gemaakt op ons vakantie adres in Spanje… de Spaanse zon maakt het compleet, gracias

    1. O nu ben ik een beetje jaloers Ineke. 🙂 Haha, geniet ervan!

  3. Angelina

    Hoi Annemiek, ik ben groot fan van jouw recepten en manier van presenteren.
    Nu heb ik alleen een vraagje wat de santa maria kruiden betreft, waar koop jij ze ?
    A.H. heeft ze niet, zo ook de Coop en de Plus ook niet.

    Hoor het graag van je..

    Vr. groet, Angelina

    1. Hoi Angelina, volgens mij heb ik ze bij de AH gekocht, maar dat weet ik niet meer zeker. Maar elk merk is prima hoor.

    2. Ingrid

      Jumbo heeft ze wel.

  4. Madelon

    Moeten het niet twee eetlepels turkse joghurt zijn ipv twee theelepels?

    1. 2 tl is voldoende Madelon, ik heb niet alles gebruikt wat je op de foto ziet.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde