Lazy Sunday: vishapjes van mama

Lazy Sunday: vishapjes van mama

Het staat vast. Mijn moeder maakt de lekkerste vishapjes ter wereld. Nu schudt ze al zo lang ik me kan heugen zonder blikken of blozen verbluffend lekkere gerechten uit haar koksmouwen, maar haar vishapjes … geloof me, die zijn briljant! Deze feestelijke casinohapjes met gerookte zalm, Hollandse garnalen en kaviaar kwamen als aperitief op tafel tijdens de zevenstigste verjaardag van mijn vader. Natuurlijk met een feestelijk glaasje bubbels erbij. Kortom, een zalig begin van een gezellige avond!

Natuurlijk zijn deze verwenhapjes bij uitstek geschikt voor een verjaardag of ander feest, maar waarom zou je ze niet ook serveren op een luie zaterdagavond of zondagmiddag?

Hapje voor 6 tot 8 personen – 10 minuten

Ingrediënten

  • 4 tot 5 sneetje vierkant wit casinobrood, korstjes verwijderd
  • Paar blaadjes Hollandse kropsla
  • Paar plakken gerookte zalm
  • 2 hardgekookte eieren, in plakjes
  • Klein bakje Hollandse garnalen
  • Potje imitatie-kaviaar
  • Mayonaise (liefst een tube)
  • Verse dille

Bereiding
Snijd het casinobrood in middelgrote, iets langwerpige blokjes. Beleg met een blaadje sla – ongeveer in dezelfde grootte gesneden en gerookte zalm. Leg op de ene helft van de zalm een half plakje ei en spuit op de andere helft een toefje mayonaise en beleg met Hollandse garnalen. Eindig met een klein beetje kaviaar en garneer met een sprietje dille.

Bewaar de hapjes tot gebruik op een schaal goed afgedekt met vershoudfolie (anders droogt het brood uit), of serveer de hapjes direct.

Lazy Sunday: vishapjes van mama

Enjoy!

Menu, Themarecepten, Kerstrecepten, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
4 reacties

Deel je reactie

  1. erna v d laar

    zo lekker de vis op toost gedaan

  2. Willem

    Een heerlijk hapje om het etentje mee te beginnen. Als bubbel zou ik eens een Cremant de loire proberen. Van de chenindruif een beetje droog. Past zeer goed bij dit geheel.

    1. Bedankt voor de tip Willem! 🙂

  3. Hmm Dit klinkt heerlijk!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde