Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Real American breakfast pancakes
Real American pancakes! Deze kleine pannenkoekjes worden in Amerika en Canada vaak als ontbijt gegeten en zijn inmiddels ook al aardig ingeburgerd in ons eigen kleine landje. Ze zijn makkelijk en snel klaar te maken en smaken bovendien heerlijk! Serveer de pannenkoekjes met schenkstroop, of op z’n Amerikaans met esdoorn- of ahornsiroop.
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 2 dl karnemelk
- Boter om in te bakken
- Schenkstroop om erbij te serveren
Verder nodig
Elektrische handmixer, spatel, koekenpan, soeplepel
Bereiding
Splits de eieren. Doe de bloem, bakpoeder, eigelen, zout en karnemelk in een kom en klop met de mixer tot een glad beslag.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag.
Verhit de koekenpan met wat boter en schep met behulp van de soeplepel ongeveer 2 tot 3 pannenkoekjes in de pan.
Bak ze op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Stapel de pannenkoekjes op een bord en giet er royaal stroop overheen. Serveer direct.
om 09:14
Net even gemaakt, wel met speltmeel en ipv karnemelk, halfvolle melk. Toevallig gisteren net ahornsiroop in DLD gescoord… Was heerlijk en weer voor herhaling vatbaar! Vanavond weer jou preischotel op het menu.
om 09:56
Leuk om te horen Irma dat je er een eigen draai aan hebt gegeven en dat ze lekker smaakten. 🙂
om 08:34
Hmm dit blijft toch een heerlijk ontbijt! Dit keer heb ik ze geserveerd met de blauwebessencompote uit een van de andere gerechten. Zalig!
om 09:31
Jaaaaa, heerlijke combi Elisa! Mmmmm….
om 14:05
Lekker heb ze al is gemaakt.
Vooral lekker met bosbessen