Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Spicy chiliboter
Dit is niet zomaar een simpele kruidenboter. Deze zelfgemaakte chiliboter geeft namelijk een heerlijke spicy kick aan elk gerecht waarbij je hem serveert. Hij smaakt bijvoorbeeld heerlijk bij geroosterde pompoen, gebakken biefstuk, op een stukje stokbrood, of in de zomer op een sappige maiskolf of over een stukje vlees van de barbecue.
Ingrediënten
- 50 g roomboter
- 1 rode chilipeper, hoe kleiner de peper hoe heter de smaak.
- 1 el verse tijmblaadjes
- Zeezout en peper uit de molen
Bereiding
Haal de boter ruim een half uur van tevoren uit de koelkast zodat hij wat zachter wordt. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak de peper heel fijn. Doe eventueel handschoenen aan tijdens het snijden van de peper. Het is namelijk geen pretje als je na het snijden per ongeluk in je ogen wrijft…
Voeg de chilipeper en tijmblaadjes toe een de boter en meng goed door.
Breng op smaak met peper en zout en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Enjoy!
Menu, Themarecepten, Barbecuerecepten, Gourmetrecepten, Kerstrecepten, Voor bij de borrel
Deel je reactie