Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Trifleglaasjes: supermakkelijk kerstdessert!
Hoewel ik eigenlijk helemaal niet zo’n toetjesmens ben (mijn man trouwens ook niet, alleen onze dochter is een uitzondering ;)), is dit een toetje waar ik geen genoeg van kan krijgen: trifleglaasjes, oftewel feest in een glas! Ze zijn echt supermakkelijk om te maken (ook voor een groot gezelschap!) en prima voor te bereiden, zodat je ze op moment suprême alleen nog in stijl hoeft te serveren. Kijk, daar word ik nou blij van!
Nagerecht – 6 tot 8 personen – 15 minuten
Ingrediënten
- 1 naturel cake (zelfgemaakt of gekocht)
- 250 g magere kwark
- 250 ml slagroom
- 60 g fijne kristalsuiker (of iets meer of minder naar eigen smaak!)
- Paar takjes rode bessen
- 1x (supersimpel!)recept frambozencoulis
- Grand Marnier
- Kleine reep witte chocolade
Verder nodig
Elektrische handmixer, fijne rasp, 6 tot 8 kleine dessertglaasjes (bijv. cocktailglazen of whiskyglazen)
Bereiding
Klop de slagroom met de suiker tot stijve pieken en roer hem door de kwark.
Onze handmixer is een tikkeltje luidluchtig en onze kleine prinses heeft gevoel voor drama…
Verkruimel wat cake over de bodem van de glaasjes en besprenkel met Grand Marnier (of laat de Grand Marnier achterwege voor een kindvriendelijke versie).
Verdeel een paar rode besjes over de cake en lepel hier wat kwarkroom overheen, totdat de glaasjes voor 2/3 vol zitten. Eindig met een laagje frambozencoulis en zet de glaasje minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
Rasp vlak voor serveren wat witte chocolade over de glaasjes.
Verschillende glaasjes om in te serveren.
Enjoy!
Themarecepten, Wereldgerechten, Engelse recepten, Kerstrecepten, Zoete recepten, Dessert
Deel je reactie