Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gevulde appel uit de oven
Deze met compote gevulde appel uit de oven is het perfecte bijgerecht om te serveren bij een mooi stukje wild. De appels zien er feestelijk uit en zijn bovendien heel makkelijk en snel klaar te maken.
Bijgerecht – 2 personen – 30 minuten
Ingrediënten
- 1 appel*
- 2 el veenbessen- of cranberrycompote (ik gebruikte preiselbeerencompote, bij ons bekend als rode bosbessen en kocht ik in Duitsland)
*Kies bij voorkeur een appelsoort die tijdens het bakken niet al teveel vocht verliest en zijn stevigheid en smaak behoudt, zoals bijvoorbeeld de Goudreinet, Jonagold, Braeburn of de Elstar.
Verder nodig
Appelboor, ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de appel en dep droog. Boor met de appelboor het klokhuis eruit en snijd de appel over de lengte doormidden.
Leg de appel in de ovenschaal en vul de holte met de compote.
Bak de appels ongeveer 20-30 minuten in de oven, totdat ze zacht maar nog wel stevig zijn.
Wij serveerden deze gevulde appels bij een heerlijke hazenrug met romige portsaus (recept volgt binnenkort!) en krokante aardappelkroketten. Hemels!
Eet smakelijk!
Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
Deel je reactie