Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Hartige flensjes met zalm en wasabimayo
Deze hartige flensjes gevuld met frisse sla, gerookte zalm en pittige wasabimayonaise zijn een smakelijk en feestelijk hapje om te serveren op een verjaardag of feestje.
Ingrediënten voor ongeveer 3 wraps
- 2 flinke el bloem
- 1 groot ei
- Melk
- Vloeibare bakboter
- Zout en peper uit de molen
- 1-el vers gehakte tuinkruiden
- Paar plakken gerookte zalm
- 2 el mayonaise of crème fraîche
- Tube wasabipasta (liefst van de toko want die is lekker scherp!)
- Handje zachte sla
Verder nodig
- Garde
- Mengkom
- Koekenpan met anti-aanbaklaag of speciale pannenkoekpan
- Vershoudfolie
Bereiding
Roer de bloem en het ei los en voeg net zoveel melk toe totdat je een middeldik vloeibaar beslag hebt. Voeg nog een scheut vloeibare bakboter toe aan het beslag en roer nog even door. Breng op smaak met zout, peper en verse kruiden.
Verhit een scheutje boter in de pan en schep wat beslag in de pan, terwijl je de pan ronddraait. De bodem moet overal net bedekt zijn met een heeeeeel dun laagje beslag.
Hoe dunner het flensje, hoe lekkerder de wrap. Bak het flensje op middelhoog vuur en keer na enkele minuten om de andere kant te kleuren. Schuif op een bord, doe weer wat boter in de pan en bak zo verder tot het beslag op is. Laat de flensjes helemaal afkoelen.
Roer de mayonaise of crème fraîche los met ongeveer een theelepel wasabipasta, meer of minder naar smaak en bestrijk een kant van de flensjes hiermee.Leg ieder flensje op een stuk vershoudfolie en beleg vervolgens met wat sla en plakjes gerookte zalm.
Rol de flensjes zo strak mogelijk op, eventueel met behulp van het folie, en laat ze verpakt in het folie in de koelkast opstijven. Snijd de rollen voor het serveren met een scherp mes in plakken.
Eet smakelijk!
om 21:11
Leuk voor Oud en Nieuw bijvoorbeeld! Bedankt!