Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Hartige ham-kaasbroodjes
Hartige ham-kaasbroodjes voor de snelle en lekkere trek. Ze zijn in een handomdraai gemaakt.
Ingrediënten
- 10 plakjes roomboter bladerdeeg
- 200 ml crème fraîche
- Handvol pittige geraspte kaas
- 2 plakken beenham
- 1 ei
Verder nodig
bakblik, bakpapier, kom, kwastje
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel de plakjes bladerdeeg hierover. Laat het folie aan de onderkant van het bladerdeeg nog even zitten. Meng in een kom de crème fraîche met de kaas, ham en breng op smaak met peper en zout uit de molen.
Verdeel op ieder plakje bladerdeeg een schepje ham-kaasmengsel en vouw het bladerdeeg dicht. Je kunt het bladerdeeg op verschillende manieren dichtvouwen. Ik vouwde de punten naar elkaar toe waardoor je driehoekjes krijgt, maar de kunt ook de lange zijden naar elkaar toe vouwen waardoor je een langwerpig vierkant broodje krijgt.
Verwijder nu het folie aan de onderkant. Druk met een vork de randen goed dicht anders loopt de vulling er tijdens het bakken uit. Klop het ei los en bestrijk de flapjes ermee.
Bak de ham-kaasflapjes ongeveer 15 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is. Mocht de vulling er toch iets uitgelopen zijn, schep dit dan na het bakken gewoon voorzichtig terug door de opening van het bladerdeeg. Leg de flapjes op een stukje keukenpapier en laat ze voor het serveren iets afkoelen.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Mannenvoer, Voor bij de borrel
om 11:57
De nieuwe website heeft mijn liefde nog groter gemaakt…..
om 13:28
O wat een prachtig compliment Marion! Heel fijn om te horen! 🙂