Hoe voorkom je snaaibuien? Diëtist Jonathan deelt zijn tips.

Hoe voorkom je snaaibuien? Diëtist Jonathan deelt zijn tips.

Je kent het vast wel, je hebt de hele dag uitstekend gegeten maar in de avond gaat het faliekant mis: je plundert de keukenkastjes. Hoewel dat zo af en toe moet kunnen kan het ook flink uit de hand lopen waardoor je je slecht voelt. Hoe voorkom je die snaaibuien? Huisdiëtist Jonathan Klaassen deelt zijn tips.

Tip 1: creëer een gezonde keuken

Creëer voor jezelf een keuken waarin er geen of minder verleidingen zijn. Geen of minder chocolade, snoep, taart, chips, frisdranken met suiker of andere producten die niet zo voedzaam zijn. En wil je dit echt goed aanpakken, gooi alles wat er in huis is weg of geef het weg; maak schoon schip! Zijn er nou wel snoeppotten of koekjestrommels in huis, verberg ze dan. Uit het oog uit het hart.

Tip 2: zorg voor gezonde snacks

Je hoeft jezelf niet te ontdoen van een lekkere snack, maar kies dan liever voor een gezond of minder calorierijk alternatief. Denk aan dit soort opties: handje noten, gesneden groenten met (hummus dip), een stuk fruit, een rijstwafel of cracker met beleg of een schaaltje zuivel met wat granen en vers fruit. En heb je echt zin om je uit te sloven, bak dan een bananenbrood.

Tip 3: je overleeft snaaidrang, echt!

Dat je zin hebt om te snaaien hoeft niet te betekenen dat je dat dan ook gelijk doet. Het kan heel intens voelen, maar het is altijd van tijdelijke aard, het gevoel waait weer voorbij, je kunt het doorstaan. Zoek afleiding zodat de snaaidrang gaat liggen of zeg met volle overtuiging tegen jezelf: ik heb nu snaaidrang, maar ik heb GEEN KEUS, ik ga niet toegeven!

Tip 4: drink voldoende (water)

Lekkere trek kun je verminderen door voldoende water te drinken, zodat je lichaam al een wat ‘voller’ gevoel krijgt. Heb je zin om te snaaien, drink dan eerst een groot glas water of zet een grote pot thee. Je hebt daarna waarschijnlijk nog steeds zin in iets lekkers, maar de kans wordt wel aanzienlijk kleiner.

Tip 5: geen zak maar een schaaltje chips

Wie met een hele zak chips op de bank ploft, maakt het zichzelf heel moeilijk. De televisie aan, een spannende serie, en voor je het weet is de zak leeg. Wat kan helpen is om wat chips in een bakje te doen en met jezelf af te spreken dat je hem niet drie keer vult. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een reep chocola. Breek de reep op en gun jezelf een stukje wanneer je thuiskomt, na het sporten of op een bepaalde tijd. Geen restricties, maar bewuste keuzes, zoek de juiste balans.

Succes met deze tips!

Wil je meer tips over voeding? Volg Jonathan Klaassen.
Wil je hulp bij afvallen? Klik hier

Jonathan Klaassen
Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om gezonder te eten zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie of klik hier om een gratis intakegesprek aan te vragen.

Bron uitgelichte foto: CanStockPhoto

Gezondheid

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde