Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Indiase Mulligatawny soep
Een aantal jaar geleden genoten mijn man, mijn ouders en ik van een culinair wijnproeverij-diner in Duitsland, bij onze favoriete wijnboer. Een van de voorgerechten was deze soep, die niemand kende en waar iedereen diep van onder de indruk was! Natuurlijk vroeg ik de chefkok later op de avond naar zijn recept. Hoewel het nachtelijk uur inmiddels allang gepasseerd was, ik behoorlijk wat wijntjes geproefd had én de chefkok zijn enthousiaste verhaal (uiteraard) in het ratelend Duits deed, heb ik thuis de soep toch na weten te maken. Hierbij deel ik dus mijn versie van deze heerlijke – van oorsprong Indiase – Mulligatawny soep. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij!
Ingrediënten
- Scheutje zonnebloem- of arachideolie
- 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 tl sambal manis
- 1/3 rijpe mango, in blokjes gesneden
- 1/3 friszure appel, geschild en in blokjes gesneden
- 2 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 1 el kerriepoeder
- Stukje verse gember, geraspt
- 1 stengel citroengras, gekneusd en met mes lichtjes ingesneden
- 1 blik kokosmelk
- 3 kippenbouillontabletten, verkruimeld
- 1 kopje gekookte en afgekoelde rijst
- Scheutje kookroom
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
Bereiding
Verhit een hoge soeppan met wat olie en fruit de aardappel, ui, knoflook, kerriepoeder, gember en citroengras zachtjes aan.
Voeg na enkele minuten de appel en mango toe en fruit even mee.
Lepeltje sambal erbij.
Voeg de bouillontabletten en 1 liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en kook zachtjes verder totdat de aardappels gaar en zacht zijn.
Verwijder het citroengras en pureer de soep.
Voeg de kokosmelk toe en warm het geheel nog enkele minuten zachtjes door; niet meer laten koken!
Schep de soep in kommen en schep in iedere kom wat rijst, peterselie en lepel er wat kookroom overheen.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Mannenvoer, Voorgerechten, Soeprecepten
om 21:03
Al twee keer klaar gemaakt voor een grote groep, veel positieve reactie!!!
Heerlijk en ontzettend eenvoudig klaar te maken. Een dikke 9.
om 16:27
Beste Annemiek,
Kan deze soep een dag van te voren gemaakt worden?
En kan hij ingevroren worden?
Ik ga hem maken, heb net alle ingredientsn gekocht,
Hartelijke groet
Ellen van Berkum
om 16:45
Ja hoor, allebei kan. 🙂
om 18:09
Ik ben van plan om deze soep volgend weekend te maken en vroeg mij af voor hoeveel personen dit recept is…..4?
Ik sta al op je emaillijst hoor Annemiek……( heerlijke recepten)
om 11:14
Hoi Helena, 4 personen moet inderdaad lukken. 🙂
om 14:01
De lekkerste soep ooit! Een keer gegeten zonder en een keer met de rijst. Allebei de keren positieve reacties gekregen! Supersoep!
om 14:20
Wat leuk om te horen dat je net zo enthousiast bent over deze soep als ik! Ik ben het roerend met je eens: dit is een supersoep! 🙂