Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Kibbeling met huzarensalade
Ik ben dol op kibbeling maar een zak mee naar huis nemen vind ik altijd weer teleurstellend, het korstje wordt dan zacht en klef. Vraag gewoon aan je visboer of hij de vis en het beslag apart voor je verpakt, zo kun je het thuis vers afbakken.
Ingrediënten
- 500 g witvisfilet + apart beslag van de visboer of dit zelfgemaakte beslag
- Knoflooksaus
- Huzarensalade
- Zachte sla
- 1 komkommer, in stukjes gesneden
- 1 bakje cherrytomaten, in stukjes gesneden
- 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
- Extra vierge olijfolie, zout en peper uit de molen
- Augurken
- Olie om in te frituren, b.v. zonnebloemolie
Verder nog
frituurpan of braadpan met dikke bodem
Bereiding
Verhit het frituurvet tot 180 graden. Schep de vis door het beslag en bak de vis in kleine porties tot ze goudbruin zijn. Bak niet teveel vis tegelijk anders gaat het beslag aan elkaar plakken! Schep op een stukje keukenpapier en laat even uitlekken. Meng de sla met de komkommer, tomaat en ui en druppel er wat olijfolie over en breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de kibbeling met de sla, augurken en een bolletje huzarensalade. Een makkelijke en heerlijke maaltijd!
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Visrecepten
Deel je reactie