Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Krieltjessalade met tonijn en sperziebonen
Voor dit verrukkelijke recept heb ik me laten inspireren door de klassieke Niçoise-salade — één van mijn meest favoriete saladerecepten!
In deze avondvullende maaltijdsalade spelen krielaardappeltjes de smakelijke hoofdrol. Maar je kunt natuurlijk naar hartelust variëren met onderstaande ingrediënten en er zo je eigen heerlijke draai aan geven.
Maar, de saladedressing is hier het geheime ingrediënt! Die gebruik ik voor bijna alle salades. De ansjovis is namelijk een geweldige smaakmaker. Laat je er niet door afschrikken, want dat visje prak je gewoon lekker met een vork fijn zodat je er niets meer van terugvindt in de salade. Behalve de smaak!
De licht ziltige en zoute ansjovis geeft je saladedressing een betoverende kick – die is door geen enkel ander ingrediënt te evenaren. Echt waar, probeer het maar!
Lunch-, of hoofdgerecht voor 3 personen — 25 minuten
Ingrediënten
- 500 g voorgekookte krieltjes, of verse krieltjes in de schil, gewassen
- 2 eieren
- 1/2 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 kleine rode ui, in smalle ringen gesneden
- Handje zwarte olijven, de lekkerste die je kunt vinden!
- 250 g sperziebonen
- 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
Voor de saladedressing
- 2 el mayonaise
- 2 el zure room
- 2 ansjovisfilets, fijngeprakt
- Kneep citroensap
- 2 el geraspte Parmezaan
Bereiding
Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Spoel af met koud water en pel direct. Kook de krieltjes beetgaar, giet ze af en laat goed uitlekken. Snijd de puntige uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen beetgaar en spoel ze af met koud water om verdere garing te stoppen. Laat uitlekken. Snijd de eieren in plakjes.
Halveer de afgekoelde krieltjes en doe ze in een ruime kom. Meng met de overige ingrediënten en breng op smaak met de saladedressing.
Serveer de salade indien gewenst op een mooie serveerschaal, of in een kom bedekt met slablaadjes.
Themarecepten, Picknickrecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Visrecepten, Salades
om 21:31
Heerlijk is deze…vorige week gemaakt!!