Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Oosterse wrap met kip, witte kool en lente-ui
Deze Oosterse wrap met kip, witte kool en chilisaus is echt verslavend lekker! De kip wordt van tevoren gemarineerd in een verrukkelijke zelfgemaakte Oosterse marinade. Probeer het maar, je zult versteld staan…
Ik gebruik in dit recept kipfilet maar je kunt ook kipdijfilet gebruiken, dat blijft wat sappiger.
Ingredienten
- 4 kipfilets
- 4 tortillawraps
- Portie Oosterse vleesmarinade
- Flinke handvol gesneden witte kool, zelf snijden of zakje kant en klaar gesneden
- Bosje lente-ui, in ringen gesneden
- Paar takjes koriander, grof gehakt
- Mayonaise
- Zoete chilisaus
Verder nodig
grillpan
Bereiding
Maak de vleesmarinade en snijd de kipfilet in, niet te kleine, stukken. Laat de kip zeker 2 uur marineren.
Haal de kip ruim van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur te komen. Verhit de grillpan en grill de tortillawraps aan beide kanten, zonder olie, totdat ze grillstrepen krijgen.
Leg de wraps op een bord en bak de kip in de grillpan tot deze gaar, maar nog wel sappig, is.
Verdeel de kip over de wraps, gevolgd door de witte kool, lente-ui, koriander en verdeel er wat mayonaise en chilisaus over.
Vouw ze dicht en serveer met wat knapperig gebakken frietjes. Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Campingrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Kiprecepten
om 19:00
Vanavond dit recept gegeten en manmanman, wat wás het lekker!
om 21:20
Ah, zo leuk om te horen Petra! Wij zijn hier ook echt dol op! 🙂
om 10:59
VAn de week gegeten en het was heerlijk! Ben echt fan van je recepten. Heb echt al veel van je gemaakt. ?
Elke week kijk ik op je site om ideetjes op te doen.
Groetjes,
Lynsey
om 15:32
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Lynsey! Bij goed weer bereid ik dit gerecht ook graag buiten op de barbecue, dat is echt genieten.
om 10:38
Hallo Annemiek, ik heb een vraagje. Moet de wittekool eerst nog geroerbakt worden of strooi je rauwe reepjes eroverheen?
om 16:01
Rauwe reepjes Miranda, dat is echt het allerlekkerst. Daarom is het ook belangrijk om hem flinterdun te snijden.
om 02:38
Na de Turkse wrap werd deze wrap thuis minder goed ontvangen. Kwestie van smaak denk ik, want ik vond hem in tegenstelling tot mijn man wel heerlijk.
om 11:44
Inderdaad Minoe, smaken verschillen. Gelukkig maar. 😉 Fijn dat ie jou gesmaakt heeft.
om 22:05
Een heerlijk gerecht zeg en ik had daarbij ook zelfgemaakte mayonaise gemaakt, dus we hebben weer met veel smaak gegeten.
om 10:25
Mmmm… Met zelfgemaakte mayonaise maak je dit gerecht inderdaad echt helemaal af. Top Mirte!
om 11:00
Ik ben echt helemaal weg van dit recept! Vanavond staat dit zeker weer op het menu. De verschillende smaken plus dat het echt kei makkelijk te maken is, ideaal!
om 10:11
Hoi Vanessa, wat leuk om te horen!! Het is inderdaad een fantastisch gerecht, wij zijn ook fan! 🙂
om 19:16
Die ga ik zeker eens naken super zeg
net voor 1 persoon goed te doen zonder friet naruurlijk
om 21:25
Hoi Carla,
Zeker goed te doen, je hoeft eigenlijk alleen de kip de grillen, de rest is wat snijwerk. Je zult er zeker van gaan smullen!
Annemiek