Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Oud Hollandse appel-kaneel cake
Deze typisch Oud Hollandse appel-kaneel cake gaat nooit vervelen en smaakt altijd lekker! Hij is bovendien in een handomdraai gemaakt.
Ingrediënten
- 250 gram ongezouten roomboter
- 250 gram witte basterdsuiker*
- 250 zelfrijzend bakmeel (of 250 gram bloem + half zakje bakpoeder)
- 250 gram eieren (4 à 5 eieren)
- 2 appels
- kaneelpoeder
*Ik gebruikte zelf lichtbruine basterdsuiker waardoor de cake iets donkerder van kleur wordt. Hoewel de smaak heerlijk was vind ik het mooier als de cake een blanke kleur heeft.
Verder nodig
Elektrische handmixer, spatel, cakevorm van 30 cm.
Bereiding
Haal de boter en de eieren (als je deze in de koelkast bewaart) ruim van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in blokjes en bestrooi ze royaal met kaneel.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in. Klop de boter en suiker met de mixer tot een luchtig mengsel en mix dan een voor een de eieren erdoor.
Zeef de bloem erboven en spatel dit door het botermengsel. Voeg dan de appels toe en spatel deze ook door het beslag.
Verdeel het beslag in de cakevorm en bak de cake ongeveer 40-45 minuten in de oven of totdat een houten of metalen prikker droog uit de cake komt. Laat de cake 5 minuten afkoelen en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.
Wereldgerechten, Hollandse recepten, Sinterklaas recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 20:39
dankjewel voor het recept! heb het net ook even gemaakt staat nu in de oven mmm
om 12:52
Graag gedaan Roan 🙂