Ovenschotel met kabeljauw en gerookte zalm van Marian

Ovenschotel met kabeljauw en gerookte zalm van Marian

Vis is supergezond vanwege de goede visvetzuren die helpen hart- en bloedvaten gezond te houden. Wist je trouwens dat viseters zelfs ruim 40 procent minder kans hebben op een herseninfarct? Het voedingscentrum raad dan ook aan om twee keer per week vis te eten. Met dit ingezonden recept van Marian gaat dat zeker lukken! Een ovenschotel met witvisfilet en gerookte zalm, aardappelschijfjes en een heerlijke roomsaus. Het woord is aan Marian:

Als je weinig tijd hebt om te koken maar toch heerlijk wilt eten…. hier een verrukkelijk visrecept.

Benodigdheden;
* 400 gram witvisfilet (kabeljauw, goed droog gedept)
* 200 gram gerookte zalm
* bosje bosui
* 600 gram aardappelschijfjes
* kuipje philadelphia bieslook
* flesje blueband finesse (flesje)
* 100 gram geraspte belegen kaas
* peper en zout uit de molen

Bereiding;
Doe de kabeljauw in de ovenschaal die je met boter hebt ingevet. Bestrooi met peper en zout. Voeg de in stukjes gesneden bosui eroverheen. Verdeel vervolgens de gerookte zalm in snippers erover.

image 1_800x598

Gaar de aardappelschijfjes 5 minuten in de magnetron voor en verdeel er dakpansgewijs erover heen. Bestrooi met peper en zout.

image 2_800x598

Vermeng de philadelphia met de blueband finesse tot een lobbige saus en giet dit over de schotel heen.

Ovenschotel met kabeljauw en gerookte zalm van Marian

Bedek het geheel met belegen of oude geraspte kaas.

image 4_800x598

Plaats de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak dit ongeveer een half uur. De bovenkant moet goudbruin zijn.

image 5_800x598

Serveer eventueel met een groene salade.

Eet smakelijk!

Ovenschotels, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(12 stemmen)
22 reacties

Deel je liefde

  1. Kitty

    we hebben dit vanavond gegeten en t was verrukkelijk.
    we hadden i.p.v kabeljauw koolvis gebruikt(die hadden we nog), deze gaan we vaker eten dank je voor t recept

  2. inge

    De saus is zo waterig na bereiding. Wat kan ik hieraan doen?

  3. WULLEMAN

    wat is bluebandfinesse ?

    1. Dat is kookroom

  4. ruud

    op zoek naar een eenvoudige en visrijke ovenschotel, kwam ik dit recept tegen.

    Heerlijk. Dit bewijst dat lekker eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Abusievelijk geen kuipje bieslook, maar kruidenboter gebruikt; aardappel vers en vis vers (…) van de visboer. Of het door deze aanpassingen meer of minder lekker is geworden weet ik niet, maar met wat rauwkost erbij ( nog lekkerder, en anders ook wat karig wb hoeveelheid groenten…) is het een heerlijke en uitstekende maaltijd. Bij deze structureel opgenomen in het gezinsmenu!

  5. Esther

    Ik ga deze schotel vanavond maken, maar vervang de witvis door roze garnaaltjes en voeg een “gewoon” uitje en een teen knoflook toe…..

  6. Brenda

    Hoi Annemiek ben een grote fan van jouw recepten en dacht als jij dit recept deelt moet het wel heel lekker zijn. Nou inderdaad heerlijk. Zelfs onze dochter die niet van vis houdt zei “dit is de eerste ovenschotel met vis die ik lekker vind”. De rest van de familie vroeg of ik het recept vooral wilde bewaren. Het moge duidelijk zijn dit is een blijvertje.

  7. Anita

    Ik heb het gisteren gemaakt en het was heerlijk. Wij zijn met vijven en geen van alle echte viseters. Maar iedereen vond het lekker. Alles was op. Zeker voor herhaling vatbaar.

  8. Linda

    Klinkt heerlijk. Ik ga het vanavond maken.. Alleen ik heb een vraag; kan het ook met kabeljauw uit de vriezer? Ik heb namelijk nog kabeljauw in de vriezer liggen.

    1. Hoi Linda, dat is natuurlijk geen probleem. Ik zou de kabeljauw van tevoren wel rustig in de koelkast laten ontdooien.

  9. William Bruggink

    heb alles in huis gehaald Marian.
    en ga het vanavond maken voor twee vriendinnen.
    ben dus benieuwt maar na de ingrediënten die er in zitten wordt het vast bijzonder.
    koken is sowieso een grote hobby van mij en zeker met vis.
    waarom ik dit gerecht heb uitgekozen.
    komt eigenlijk alleen maar door Jou Naam.
    iemand waar ik graag voor kookte.
    een lieve groet William

  10. Heidi

    In één woord: heeeerrrliijjjkk!!! Ik heb er alleen nog broccoli aan toegevoegd.

  11. Miranda Hermsen

    Mijn zoontje houdt niet zo van vis en vooral niet van zalm. Ik heb dit gerecht gemaakt en geserveerd, zonder te vermelden wat er in zit en hij heeft zijn hele bordje leeggegeten. Achteraf heb ik gevraagd en was het lekker? Ja, heerlijk mama! Maarre.. wat heb je dan gegeten? Uhhhh… aardappeltjes met spekjes!!! Whahaha, maar wel alles op!!

  12. Anke

    Ik heb deze week gemaakt! Het was heerlijk!!

  13. Marian

    Ja 400 gram kabeljauw en een pakje gerookte zalm…hoop dat het jullie smaakt.

  14. Marian

    Wat leuk dat je het recept op de site hebt geplaatst…dank je wel. Is een heerlijk gerecht dat ook veel kinderen lekker vinden vanwege de zachte smaak. Ik maakte het vaak in de gezinnen toen ik in de kraamzorg werkte

    1. Leuk om het verhaal achter het gerecht te horen Marian. Ik kan me inderdaad goed voorstellen dat kinderen dit ook erg lekker vinden Ga het snel eens maken. Bedankt voor het delen!

    2. folkert wilkens

      het lijkt heerlijk maar hoeveel kabeljauw moet er in voor 4 personen .
      gr folkert.

      1. Hoi Folkert,

        Ik zou 200 gram kabeljauw toevoegen. Samen met gerookte zalm heb je dan in totaal 400 gram vis wat voldoende moet zijn voor vier personen.

        Succes!

        1. folkert wilkens

          bedankt zal het proberen.

  15. Alexandra

    Ga ik absoluut proberen!

  16. marjolein

    Lijkt me heerlijk, die nemen we mee 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde