Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Sinterklaasrecept – kruidnoot-kaneelijslolly’s van Lya
Ben je nog op zoek naar een leuk en lekker sinterklaasrecept? Wat dacht je van deze feestelijke kruidnoot-kaneelijslolly’s voor pakjesavond, die ik ingezonden kreeg van Lya van Gelder Verbrugh. Het woord is aan Lya:
Hoi Annemiek.
Ik heb hier een recept uit een boek wat ik ooit van de tip in 2006 kreeg, kruidnoot-kaneelijslolly’s.
Ingrediënten
- 4 el kruidnootjes, grofgehakt
- 4 bolletjes kaneelijs
- 100 gr melkchocolade, in stukjes
Extra nodig
IJslepel, 4 lollystokjes of theelepels, aluminiumfolie
Bereiding
De ijsbolletjes aan een stokje steken en wentelen door de kruidnootjes.
Leg ze op een bord met alumfolie en zet ca. 5 min. in de vriezer.
Chocolade au bain-marie verwarmen (ik heb het in de magnetron gedaan ca. 3 minuten 750 watt en tussentijds omroeren).
De ijsbolletjes door de chocolade wentelen en op folie terug in de vriezer ca. 5 minuten.
Ik had helaas geen tijd om de kruidnootjes zelf te maken, maar mijn man vond dat geen bezwaar. Het is een lekker 5 december toetje.
Groetjes Lya
Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Sinterklaas recepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert
Deel je reactie