Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Slank & Snel: havermoutshake
Havermout in een shake? De culinaire wonderen zijn de wereld nog niet uit: dat smaakt fantastisch! De frisse en romige smaak van deze havermoutshake verraste me. Sinds Quaker me uitdaagde voor de #quakerchallenge loop ik weg met havermout. Maar naast het bekende bordje warme pap, verrijkt havermout nog veel meer lekkere recepten. Zo prijken zelfgemaakte granola en mueslirepen al op mijn favorietenlijst – en daaraan toegevoegd heb ik nu ook deze havermoutshake. Krijg je ‘s morgens niets weg, shake it baby, dan is dit het perfecte ontbijt voor je. Maaktijd? Slecht 5 minuten! En de shake bevat voldoende vezels en gezonde voedingsstoffen om je lijf in volle draf te krijgen. Hoe duf je ‘s morgens ook bent, deze swingende shake maakt je springlevend!
Ontbijt, lunch of tussendoortje voor 2 personen – 15 minuten
Ingrediënten
- 3 el havermout, 10 minuten geweekt in heet water
- 4 el magere yoghurt
- 2 sinaasappels
- 1 banaan
- Snufje kaneelpoeder
- Kneepje honing
Verder nodig
Blender
Bereiding
Doe de havermout met het weekwater en de yoghurt in de blender. Knijp het sap van de sinaasappels boven de blender uit en voeg de gepelde banaan toe. Voeg naar eigen smaak een snufje kaneelpoeder en een kneepje honing toe en meng alle ingrediënten tot een gladde en romige shake.
Verdeel de shake over twee glazen en serveer. Je kunt de shake voor serveren ook eerst even in de koelkast laten koelen, daar wordt -ie nog lekkerder van!
Enjoy!
Variatietip!
Voeg in plaats van sinaasappel eens een flinke hand (bevroren) frambozen toe, of vervang het kaneelpoeder door cacaopoeder en geniet van een romige smoothie met heerlijke chocoladesmaak!
om 10:12
Hoi ik heb de fijne havermout moet je dat ook altijd in de week zetten? Hoelang kan je het in de koelkast bewaren als je een grote kan maakt.
om 10:19
Ja, die moet je ook even weken. Ik durf niet precies te zeggen hoelang je het kan bewaren. Zolang het lekker blijft in elk geval. 😉
om 21:43
Hoi Annemiek,
Wat zonde dat je de sinaasappels uitperst! Je kunt de hele sinaasappels, zonder de oranje schil natuurlijk ;), gewoon in de blender gooien. Op deze manier heb je al lekker veel vezels te pakken en je merkt er echt niets van.
om 22:01
hoi, moet je de havermout ook weken als je een hogesnelheidsblender gebruikt??
om 15:59
Ik zou het wel doen Bas.
om 10:00
Hoi ik heb de fijne havermout moet je dat ook altijd in de week zetten? Hoelang kan je het in de koelkast bewaren als je een grote kan maakt.
om 09:20
Hoi Jolanda, ik gebruikte de rolled oats – dus de vlokken. Voeg net zoveel water toe, totdat de havermout net onderstaat en kan weken.
om 19:52
Zijn dit de normale “rolled oats” of de “steel cut oats” die je hier voor gebruikt, en hoeveel heet water gebruik je voor die 3 e l havermout?